BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door RobK

  1. R

    Gerookte en gedroogde varkenshaas

    Echt lekker, kruidig en een fijne rooksmaak
  2. R

    Gerookte en gedroogde varkenshaas

  3. R

    Mooie dag om mijn nieuwe stopbus te testen...

    Dat gaat wel heel erg langzaam, de hoeveelheid worsten is eigenlijk de enige verklaring. Zou het kunnen dat de RV in je kast niet overal gelijk is door te weinig circulatie? Ik heb ze in een kelder hangen met een RV van 75-80% en de temperatuur is nu 15?C en na 3 weken is het gewichtsverlies bij...
  4. R

    Walnoten Knoflook Salami

    Ik vind het ook wel snel maar smaakt prima en geen droogrand te zien. Verder dan 42% gewichtsverlies is me vorig jaar ook niet gelukt. Keldertemperatuur is tussen 13?C en nu langzaam oplopend naar 14,3?C. De RV probeer ik met een luchtbevochtiger tussen 70 en 80% te houden en dat lukt aardig...
  5. R

    Walnoten Knoflook Salami

    De walnoot-knoflook salami en de chorizo aangesneden, na 3, respectievelijk 2 weken drogen een een gewichtsverlies van 40%.
  6. R

    Worst workshop 28 januari 2017 bij Vuur en Rook te Lunteren

    Daar ben ik ook wel benieuwd naar.
  7. R

    Worst workshop 28 januari 2017 bij Vuur en Rook te Lunteren

    Na deze berichten heb ik er ook een aangesneden, zat nu een week vacu?m in de koelkast. Gelukkig ziet hij er goed uit en de smaak is ook prima, een worst die je ook je gasten wel durft te serveren. 3 dagen koud roken, daarna 5 weken in de kelder, RV 70-80% en temp 12-14?C, gewichtsverlies 39%...
  8. R

    Pat?

    Farce maken ging redelijk, ik had de lever en de spek fijn gesneden maar de volgende keer doe ik het eerst door de 3mm plaat. Ik heb ijswater genomen, ijsblokjes durfde ik niet aan. Nee, Bert, geen panade gemaakt. In de hand-out van de workshop staat de warme bereidingsmethode beschreven...
  9. R

    Pat?

    Recept: Voor de farce: varkenslever 500g varkensspek 500g door de 3mm plaat colozo per kilo 16 g ijswater per kilo 120 g Dit in de keukenmachine tot een homogeen mengsel en zet dit koud weg Voor de grove pat?: varkenslever 500g, door de 8mm plaat varkensschouder 500g door de 5mm plaat...
  10. R

    Pat?

    Ik wil het recept wel plaatsen maar het is een excel bestand, weet niet of dat kan en anders wordt het kopi?ren en plakken
  11. R

    Pat?

  12. R

    Stopbus troubles

    Heb je het al een keer geprobeerd met de bus er andersom in, dus met de vulpijp aan de andere kant?
  13. R

    ook maar eens begonnen aan een ham..

    Dat ziet er prima uit, 't duurt even maar dan heb je ook wat!
  14. R

    Schinkenbraten behandeld alsof het coppa was

    Het resultaat: Lekker, heeft wel wat van Schwarzwalder schinken.
  15. R

    Stopbus

    Om worstdeeg dat achter blijft in de hals van de stopbus en in de vulpijp zelf in de darm te krijgen heeft een goede vriend dit voor me gemaakt: Je moet wel met z'n twee?n zijn en er komt wat meer lucht in de darm maar gaat prima, geen restjes meer! Even de worstenprikker gebruiken om de...
Terug
Bovenaan Onderaan