BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Peterz

  1. P

    Eindelijk een weber!

    Na lang twijfelen was ik dit keer mijn bbq van cranenbroek beu, heb vandaag de mastertouch premium gekocht. Nu is mijn vraag, moet een weber ook ingebrand worden? En zo ja, hoe doe ik dat?
  2. P

    Dichtings tape (?)

    Deze is ook van Ome Ali inderdaad. Ben benieuwd dan!
  3. P

    Dichtings tape (?)

    Ik heb deze afdicht tape gekocht speciaal voor bbq's iemand daar ervaring mee? Ik heb geen kamado of zo, gewoon recht toe recht aan rechthoekige bbq. Maar ik denk dat het wel gaat helpen met het regelen van de temperatuur en uiteindelijk het doven van de briketten?
  4. P

    Beer Can Chicken!

    Hier istie dan, mijn eerste Beer Can Chicken! Mooi kippetje gehaald bij de plaatselijke slager, gekozen voor een marinade, nou ja, zelfgemaakte rub die ik nog had staan gemengd met Ketjap Manis (de goede). Dit keer de houtsnippers geweekt en laten uitlekken. Nadat de kip in de marinade zat...
  5. P

    Rubs van de Action en Spare Rib fiasco!!

    Tsja, een hele week is ook wel erg lang, ik doe mestal 20 minuutjes...šŸ¤£šŸ¤£šŸ¤£šŸ¤£
  6. P

    Rubs van de Action en Spare Rib fiasco!!

    Niet weken dus? ook niet met snippers?
  7. P

    Rubs van de Action en Spare Rib fiasco!!

    Ha ha, ja toen alles misging ben ik ook gestopt met foto's maken. Als het goed is dit weekend een BCC, daar zal ik wel foto's van maken!
  8. P

    Rubs van de Action en Spare Rib fiasco!!

    Ik ga de link even bekijken straks...en ja ik heb een hoes voor de bbq, maar die is blijkbaar niet geheel waterdicht ha ha...
  9. P

    Rubs van de Action en Spare Rib fiasco!!

    Ik was eigenlijk niet van plan het verslag te doen omdat het mislukt was, maar op aanraden toch maar gedaan.. ik was zo teleurgesteld dat ik geen foto's meer heb gemaakt van het resultaat.....
  10. P

    Rubs van de Action en Spare Rib fiasco!!

    Op verzoek toch mijn verslag van de Spareribs met de rubs van de Action. Vol goede moed begonnen, ik had nog spareribs van de makro in de vriezer, dus die genomen omdat ik niet wist hoe de rubs gingen smaken. Het was voor mij de derde keer dat ik ribs maakte met de 321 methode. De vorige 2 keren...
  11. P

    Ook maar even voorstellen.

    Welkom!
  12. P

    Rub van de action??

    Yup en achteraf ook verkeerde kolen gebruikt. Ik zag bij de jumbo 'premium kwaliteit' briketten. Nou mooi niet! Snel even bij de Aldi briketten gehaald (was het dichtste bij) en binnen no time netjes tussen 110 en 120 graden. Vlees was uiteindelijk niet mals genoeg, waarschijnlijk omdat de 321...
  13. P

    Rub van de action??

    Kwam er achter dat mijn aslade (die over de hele breedte loopt van mijn bbq vol water stond... Denk dat dat het is. Even leeggemaakt, wat nieuwe kolen I. De starter, hopelijk komt het nog goed.
  14. P

    Rub van de action??

    Update vandaag de ribs gemaakt, wat een fiasco!! Ik krijg de bbq niet boven de 80 graden, geen flauw idee waar het aan ligt..
  15. P

    Rub van de action??

    Duur vlees heb ik op het moment niet, alhoewel de ribs van de Makro niet slecht zijn! (30 euro voor 5 kilo)
Terug
Bovenaan Onderaan