Hier istie dan, mijn eerste Beer Can Chicken!
Mooi kippetje gehaald bij de plaatselijke slager, gekozen voor een marinade, nou ja, zelfgemaakte rub die ik nog had staan gemengd met Ketjap Manis (de goede).
Dit keer de houtsnippers geweekt en laten uitlekken. Nadat de kip in de marinade zat, alvast even het blikje bier half leeg gemaakt en de bbq aangestoken. Ik denk een soort van Minion methode? Intussen de kip op haar troon gezet en toen de bbq warm genoeg was in de bbq geplaatst. Bij een kern van 70 graden op de borst en 86 op de dijen de kip er af gehaald. Bij kip hoort friet, patat, maar die discussie gaan we hier niet houden toch? ik moet zeggen de filet was super mals, maar de dijen waren nog niet helemaal gaar bij de gewrichten. Dus die heb ik nog even op het rooster verder laten garen. Al met al een geslaagde sessie vind ik!
Mooi kippetje gehaald bij de plaatselijke slager, gekozen voor een marinade, nou ja, zelfgemaakte rub die ik nog had staan gemengd met Ketjap Manis (de goede).
Dit keer de houtsnippers geweekt en laten uitlekken. Nadat de kip in de marinade zat, alvast even het blikje bier half leeg gemaakt en de bbq aangestoken. Ik denk een soort van Minion methode? Intussen de kip op haar troon gezet en toen de bbq warm genoeg was in de bbq geplaatst. Bij een kern van 70 graden op de borst en 86 op de dijen de kip er af gehaald. Bij kip hoort friet, patat, maar die discussie gaan we hier niet houden toch? ik moet zeggen de filet was super mals, maar de dijen waren nog niet helemaal gaar bij de gewrichten. Dus die heb ik nog even op het rooster verder laten garen. Al met al een geslaagde sessie vind ik!