BasBQ
Beef en Steak

Beer Can Chicken!

 

Peterz

Tondelzoeker
Berichten
21
Hier istie dan, mijn eerste Beer Can Chicken!
Mooi kippetje gehaald bij de plaatselijke slager, gekozen voor een marinade, nou ja, zelfgemaakte rub die ik nog had staan gemengd met Ketjap Manis (de goede).
Dit keer de houtsnippers geweekt en laten uitlekken. Nadat de kip in de marinade zat, alvast even het blikje bier half leeg gemaakt en de bbq aangestoken. Ik denk een soort van Minion methode? Intussen de kip op haar troon gezet en toen de bbq warm genoeg was in de bbq geplaatst. Bij een kern van 70 graden op de borst en 86 op de dijen de kip er af gehaald. Bij kip hoort friet, patat, maar die discussie gaan we hier niet houden toch? ik moet zeggen de filet was super mals, maar de dijen waren nog niet helemaal gaar bij de gewrichten. Dus die heb ik nog even op het rooster verder laten garen. Al met al een geslaagde sessie vind ik!

IMG_20210821_153128.jpg


IMG_20210821_153136.jpg


IMG_20210821_153754.jpg


IMG_20210821_163722.jpg


IMG_20210821_163742.jpg


IMG_20210821_163934.jpg


IMG_20210821_165307.jpg


IMG_20210821_165514.jpg


IMG_20210821_170430.jpg


IMG_20210821_170438.jpg


IMG_20210821_172431.jpg


IMG_20210821_180210.jpg


IMG_20210821_183205.jpg


IMG_20210821_183728.jpg


IMG_20210821_184321.jpg
 
Kippie mooi gekleurd en op temp laten komen, staat er mooi bij

de discussie gaat vaak niet over de friet erbij maar de appelmoes 😊
 
Lekkere kip, gefeliciteerd met je sticker zelf gooi ik het rookhout er pas op als het vlees er op gaat anders is de kans er dat ie al uitgerookt is eer je bbq goed en wel op temperatuur is.
 
Terug
Bovenaan Onderaan