BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door meinonA

  1. M

    Amerikaans BBQ cursus (op een offset) gezocht

    @Cherrywood Tis meer om aan te geven dat ik er niet naar de ander kant van het land voor ga rijden @Alex1975 Die is wel heel gaaf zeg. Ben benieuwd of ze ook briskets ofzo doen.
  2. M

    Amerikaans BBQ cursus (op een offset) gezocht

    Goede avond, Het mooie weer komt er weer aan en ik ben al een aantal cursussen tegen gekomen. zelf kwam ik deze tegen: https://smokeygoodness.nl/bbq-workshops/ Kennen jullie nog meer Amerikaanse cursusen. Ik ben met name opzoek naar cursusen op een offset ipv kamado. Ongeveer een uur (of...
  3. M

    Workshop varken uitbenen

    is hier toevallig een follow up van?
  4. M

    beef wellington op de BBQ of in de oven

    @Mark b Misschien een gekke opmerking. Het gaat met name om de Umami smaak. Zou je misschien Miso pasta kunnen gebruiken ipv champignons. Geen idee of het werkt, maar ik probeer effe mee te denken
  5. M

    houder voor de Kitchenaid vleesmolen

    Goede avond, Een tijdje geleden is er een tandwieltje in mijn Kitchenaid glad geworden waardoor de kop niet meer ronddraait. Heeft iemand een idee of er een apparaat is waar alleen de kop van de Kitchenaid in verwerkt zit zonder komhouder zodat ik laag bij de werkbank gebruik kan maken van de...
  6. M

    beef wellington op de BBQ of in de oven

    nou, het eindresultaat mag er wezen. Tuurlijk heeft mijn voorkeur ook op de BBQ en dat heb ik natuurlijk ook gedaan. Het is inderdaad een stukje beleving. Het ging mij er meer om dat het vlees niet voor lange tijd wordt bloot stelt aan rook en ik niet het idee heb dat het deeg zo veel smaak...
  7. M

    beef wellington op de BBQ of in de oven

    @Sander72 het is gelukt. Ik heb de jodenhaas (helaas geen ossenhaas) caveman style gegaard. Buitenkant enorm donker en binnenkant rond 23 graden. Net opgerold en in de koelkast gelegd. Straks bladerdeeg erover en weer in de BBQ. Ik stuur wel een foto van het eindresultaat.
  8. M

    beef wellington op de BBQ of in de oven

    nee, tuurlijk. maar ik vraag het ook aan Nederlanders die over het algemeen de weg vd minste weerstand nemen. Maar inderdaad. het gaat om hard aangrillen en een droge korst op je vlees dan lijkt me wel duidelijk wat het slimst is.
  9. M

    beef wellington op de BBQ of in de oven

    Goede middag, Ik ben van plan beef wellington klaar te maken. Uiteraard heeft mijn voorkeur om het op de BBQ klaar te maken, maar heeft dat veel zin? Tussen het dichtschroeien van het vlees en dat het geheel daadwerkelijk in de oven/indirect gaat zit zoveel tijd dat ik me afvraag of ik er wel...
  10. M

    Monolith of Grilltrailer

    Goede middag, Over een tijdje wordt er bij mij verbouwd en ook de tuin wordt aangepakt. Hierdoor is er plaats voor een grote BBQ. Ik heb in principe genoeg plek voor een smoker of voor een kamado, maar helaas niet voor beide. Eigenlijk nijg ik naar een offset smoker waar op de firebox een...
  11. M

    Opzoek naar rubs

    Hallo allemaal, Vandaag ben ik bij de BBQ Experience Center Festival in Rozendaal geweest. Tijdens 1 van de cooks gebruikte ze een aantal rubs. Vervolgens keek ik in hun winkel en zag ik tussen de bomen het bos niet meer met de hoeveelheid rubs. Hebben jullie goeie aanbevelingen voor rubs...
  12. M

    Dit ben ik!

    Sorry, Ik zag dit op de hoofdpagina en ik moest m effe delen. Dit ben ik! De nieuwste kabouter (op dit forum) Slaat nergens op, maar vond m effe grappig om te delen.
  13. M

    Sukade/flat iron bunt ends

    Goede avond, Kortgeleden zag ik een filmpje over wat het beste vlees is om philly cheese steak sandwitch te maken. Toen leek het of de flat iron er als beste uit kwam. Omdat bunt ends ook well done gegaart wordt, hoe groot is de kans dat je daar ook lekkere burnt ends van kan maken? Ten...
  14. M

    Brisket

    Tja, ze zeggen een uur op de smoker per Engelse pond (450g). Reken maar uit of je verstandig doet aan een point of gelijk een wholepacker. Daar zou ik zeker een uur of 2 bijrekenen voor het geval de temperatuur te lang daalt als je de BBQ te lang open hebt staan. Stel dat je mikt op 5u eten dat...
  15. M

    Welk mes gebruiken jullie voor...

    kan beide. Als je m strikt voor vlees gebruikt heb ik zelfs video's gezien dat ze een klein puntje van een stanleymes gebruikte. Simpelweg omdat je daar 2a3 mm kan uitschuiven en niet te diep snijd. Ik denk dat het ieder voor zich is of je dat zelf ook doet.
Terug
Bovenaan Onderaan