Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Gisteravond de 1,5kg buikspek uit de pekel gehaald en afgespoeld om nog een nachtje in de koelkast te drogen.
Vandaag de nieuwe Smokenator geplaatst, gevuld met wat oude gebruikte kokosbriketten en daar 11 hete Ecobrasa's bij gedaan met wat hickory chunks.
Volgens buienradar was het aan...
1,5 kilo geziplocked in de koelkast volgens "standaard recept" met wat extra peper en laurier.
Kon helaas alleen bevroren buik krijgen vandaag, maar daar zal het ook wel mee lukken (wordt tweede keer dat ik dit maak). Volgende week zaterdag afroken met de nieuwe Smokenator die ik morgen bij...
Inpakken met ruim vocht, zoals bouillon/fond of wijn. Het recept van Chris Lilly staat bijvoorbeeld hier: http://www.seriouseats.com/recipes/2009/08/barbecue-beef-short-ribs-recipe.html en een ander van Jamie (waar helemaal geen low & slow aan te pas komt maar alleen even kort wordt gegrild)...
Ben zelf ook van plan binnenkort beef ribs te maken, en bij het zoeken naar recepten kwam ik veel tegen die het vlees ook enige tijd stoven ('braise') na het roken en/of grillen: o.a. bij Chris Lilly en Jamie Purveance. Aaron Franklin beschrijft een standaard low & slow aanpak, maar heeft het...
Waar gooi je je kolen? Bij pizza doe ik ze altijd in een ring aan de buitenkant, dus niet recht onder de steen: dan kan er meer warmte indirect bij je pizza. Steen ff laten opwarmen, dan haal ik (met Flamy of Ecobrasa, ik gebruik weinig houtskool) de 250 graden wel voor een paar pizza's.
Review en video via AmazingRibs.com: http://tinyurl.com/webersummit
Wel interessante cross-over tussen kamado en ketel, maar dan ook wel voor een kamado-prijs.
Bij deze: klein is fijn, dus dit keer met een piepkuikentje (dan kon er daarna nog wat ander vlees op tenminste):
Eerst gevlinderd:
Daarna zelfgemaakte kruidenboter onder het vel en in de rub:
En met flink wat briketten indirect op de WGA.
Perfect temperatuurtje na een kwartiertje...
Zo te zien heeft Ceriel nog zo'n 16 koude briketten onder die 6 liggen: mini-minion, dus: dan moet 'ie zo'n lage temperatuur wel wat uurtjes volhouden lijkt me.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.