BasBQ
Beef en Steak

Pizza op de Weber

 
 

denman1710

Pitmaster
Berichten
545
Maar eens begonnen aan het maken van een pizza.
Houtskool ipv briketten. Een hele weber starter vol.

Een steen van Jamie Oliver en dan maar wachten.....

Ondertussen de pizza's maken.

07ff14092c5190914ab62fcfd0c325cf.jpg


na 20 minuten is de Weber  (met de nodige zuurstof kunstgrepen niet warmer dan 220 graden te krijgen.....wie heeft raad?

44cba9218c88af9a365e6e57a9c220c5.jpg


Nu maar even wachten

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
eeb64dd13cebb6769bbb51342b95bd04.jpg


58a97e80c606194ac67a7cf5150e1ef7.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
bac2c232a274629cdaa3419a60ca9c3d.jpg


En er moet er nog 1

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Dat is 1.....
57136740826669663eae5cf86e7ed2a6.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk
0a79d5a715429ebb1619d847de225f83.jpg
 
Hij wordt nu niet warmer dan 200 graden.....volgende keer maar een nieuwe starter met nieuw houtskool paraat hebben.....dit wordt een flater ben ik bang....

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk
 
Eindresultaat....

37fe4f5fb5f6fd8fd64268292568fb1a.jpg



79ba0160be12fd5195590196ab95c782.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Waar gooi je je kolen? Bij pizza doe ik ze altijd in een ring aan de buitenkant, dus niet recht onder de steen: dan kan er meer warmte indirect bij je pizza. Steen ff laten opwarmen, dan haal ik (met Flamy of Ecobrasa, ik gebruik weinig houtskool) de 250 graden wel voor een paar pizza's.
 
ik gooi er hout bij, gebruik ook ecobrasa.
Maar pas da wel op dat je handvatten niet gaan smelten
 
Ik gooi de kolen recht onder de steen.....het was ook best te nassen en de bodem was ook bij de 2e pizza lekker knapperig. Al met al best een ok? 1e pizza sessie, maar blijkbaar moet ik niet focussen op een dome temperatuur van 275/300 graden (zoals bij de BGE)

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Als je die temp wil halen moet je denk aan de pizza ring. Ziet er top uit toch zo, heb spontaan weer trek....
 
Pizza; altijd +1
 
Je moet inderdaad niet focussen op de dome-temp, die wordt namelijk geremd door de pizzasteen die er ligt. Althans, als je de kolen er onder hebt liggen.
Ik zit ook meestal op een 200-220 graden, dan gaat het goed (en is het in het echt dus warmer).
Vorig weekend 4 pizza's gemaakt zo, bleef ook verbazend lang op een steady 200-220, zelfs nog bij de 4e pizza.
In mijn geval dan wel kokosbriketten gebruikt.
 
Ik gebruik een piza ring en stook de steen rustig warm met briketten en kool achterin de ketel,en als de steen goed warm is gaat er hout bij en stook ik 400+ graden. Heb gelukkig houten handvaten.

2682134fe0ebdaf59bb89f5b1422a60a.jpg


8cf75036d177ca653fbba94d253982a3.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Eefje +1

Zo doen wij het ook, rooster omkeren kolen achter in de Q en af en toe een blokje hout er bij als de temp wat gaat zakken, dan gaat die ruim over de 300 gr.







Succes met de pizza  ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan