BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Ganesh

  1. Ganesh

    lekkere simpele satesaus

    Hier dan ook een simpel maar heel lekker en eenvoudig te maken satesaus, deze ingrediënten hebben de meesten allemaal in huis, en hier vindt de familie en vrienden ze erg lekker: 3/4 liter water - scheut azijn - 6 eetlepels ketjap manis ( zoet ) - 6 eetlepels tomatenketchup - 1 of 2 theelepels...
  2. Ganesh

    Die durven!

    En als ik het goed snap is ppm hetzelfde als parts per million, en omgerekend naar colorozo zout 0,6% is dat 0,15: 0,006 is 25 gram nietrietzout per 1000 gram Klopt het zover?
  3. Ganesh

    Die durven!

    Kwam toevallig weer op een site terecht in mijn zoektocht naar een injectie spuit, en stuitte hierop : https://grillexperience.nl/pekelen-injecteren/ Hier wordt doodleuk geschreven bij Pekel recept voor vlees dat je 150 gram colorozo zout moet gebruiken op 3 liter water, maar dat is toch...
  4. Ganesh

    vis bewaren niet altijd zonder gevaar!

    Wat is botulisme? Botulisme is een ernstige en soms dodelijke ziekte die wordt veroorzaakt door de bacterie Clostridium botulinum die toxines aanmaakt die het zenuwstelsel van de mens aantasten. Mensen kunnen botulisme oplopen door het eten van onjuist ingemaakt of bewaard voedsel (groenten...
  5. Ganesh

    Koudgerookte zalm minder zout experiment

    Ga dit ook nog proberen, jammer dat ik nu niet kan vacumeren omdat ik deze na 1,5 maanden al terug heb moeten brengen omdat deze van de 35 zakken die ik vacuüm wilde trekken 20% niet goed ging, ondanks dat ik de randen altijd omsla voor ik er iets in doe. Dus vacuüm pekelen is helaas geen optie...
  6. Ganesh

    zalm roken

    Bedoel je daarmee dat je meerdere dagen de zalm pekelt? Er ontstaat altijd na korte tijd een natte omgeving door het vocht dat uit de zalm wordt getrokken, dit vocht zorgt ervoor dat er een homogeen zoutbad(je) ontstaat. Die alle kanten van de zalm pekelt
  7. Ganesh

    zalm roken

    Vel naar beneden staat overal als je de zalm gaat pekelen, ik heb het dus niet over het rook proces!
  8. Ganesh

    zalm roken

    Gistermorgen mijn ontdooide zalmzijde in de droge/harde pekel gelegd op basis 50/50 zeezout/bruine basterdsuiker, de zalm eerst goed drooggedept, op de bodem 1-1,5 cm pekel gestrooid, de zalm met het (vel onder) op het zout gelegd, vervolgens de hele zalm ruim in de peil gelegd, nog een bak...
  9. Ganesh

    PEKELEN MET COLOROZO volgens de EU-richtlijn.

    Ik heb nu eens zalm gepakt om te roken, heb 600 gram zout, en heb daar 15 gram colorozo zout voor gebruikt, zout erop gestrooid, dit vacuüm verpakt en een nacht erin laten trekken, vervolgens op een temp van 70 graden en een kern van 48-50 graden roken. Ben benieuwd of dit gaat smaken, wordt...
  10. Ganesh

    Procureur 1 kg pulled pork

    Borduur ik even voort in de category stomme vragen, helemaal off topic dat weer wel, maar wat is Tapatalk en wat kun je er mee?
  11. Ganesh

    Spareribs alternatieve bereidingswijze

    Ik de laatste keer 160 graden indirect in 2 1/4 uur gaar, even aflakken, nog 15 min erop laten en smullen maar, lekker mals sappig maar met meer bite dan wanneer je inpakt in aluminiumfolie, ook veel meer smaak.
  12. Ganesh

    Spareribs alternatieve bereidingswijze

    Maar heb jij ze dan net als ik nu doe eerst 2 dagen in een pekelbad gelegd, want daar zit als het goed is het verschil, althans volgens hier: https://www.douglasbaldwin.com/sous-vide.html#Pork Heb ze zelf al op 58 graden 24 uur gedaan, 61,5 graden 12 en 24 uur, 74 graden 12 uur en bij alle 4...
  13. Ganesh

    Spareribs alternatieve bereidingswijze

    Gister spareribs op 160 graden indirect, lekker sappig en mals, maar door de hogere temp meer bite doordat het vet is weggesmolten, zonder in te leveren op malsheid, ook de kruiden kwamen meer tot zijn recht doordat ik het niet heb ingepakt in aluminiumfolie en daardoor de kruiden vermengt...
  14. Ganesh

    PEKELEN MET COLOROZO volgens de EU-richtlijn.

    Maar mocht ik het te zout vinden, kan ik dan niet beter de hoeveelheid colorozo zout hetzelfde aanhouden en het gewoon zout wat aangevuld is verminderen?
  15. Ganesh

    PEKELEN MET COLOROZO volgens de EU-richtlijn.

    Vraagje: Ik heb een recept voor het pekelen van spareribs, in dit recept wordt gebruik gemaakt van origineel 7% zout per liter, Nu lees ik hier, maar ook in het boek: Over Rook dat het altijd beter is om altijd nitrietzout 0,6% te gebruiken omdat dit veiliger is. Voor mijn recept heb ik nu 2...
Bovenaan Onderaan