BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Fumo

  1. Fumo

    Kale spareribs

    Allemaal goede ideeën zie ik wel😅 bedankt Ben een deel aan het roken, deel aan het stoven nu.
  2. Fumo

    Kale spareribs

    Heb ze inmiddels gesneden in losse ribbetjes. Gemarineerde. En straks maar roken. Soort snackje van maken😉
  3. Fumo

    Kale spareribs

    De bestelling hiervoor zaten 15 mooie spareribs. Die waren mooi bevleesd. Maar nu zaten er bijna 30 in met nagenoeg geen vlees
  4. Fumo

    Kale spareribs

    Hoi allen. Laatst bij meatonline 10kg "dikbevleesde'" spareribs besteld die allemaal tot op het bot afgesneden waren. Nu heb ik uiteindelijk het geld teruggekregen. Maar zit nu nog met deze kale ribben. Wat zou ik er nog mee kunnen doen? Ze waren in eerste instantie voor de verkoop bedoeld in...
  5. Fumo

    St Louis cut spareribs

    Zo heb je pork belly en ribs in 1😜
  6. Fumo

    Smokey spareribs

    Ja doe ik voor thuis ook! Maak altijd teveel en de rest vacuümeren en invriezen..blijft het product ook gewoon goed door het vacuüm
  7. Fumo

    Smokey spareribs

    Ja ga ze vacuümeren per portie en dan in de oven opwarmen😉 wanneer ik ze nodig heb.
  8. Fumo

    Smokey spareribs

    Vandaag spareribs klaar gemaakt voor mijn restaurant. Zout peper knoflook en 5 uren gerookt op appel hout op 110°. Af en toe ingesprayd met appelsap en ahornsiroop. Tot een kerntemperatuur van 85° Waren in totaal 6 spareribs dmv van een verhogingsrooster.
  9. Fumo

    Eerste keer brisket.

    Zo van 7:00 sochtends tot 16:00 smiddags erop gezeten. dit is het eindresultaat! Fotos zijn niet zo mooi maar al met al wel tevreden voor een eerste keer
  10. Fumo

    Eerste keer brisket.

    Begint mooi donker te worden. Zit nu rond de 86° bijna klaar dus. In plaats van inpakken probeer ik de foil boat methode om de bark goed te houden
  11. Fumo

    Eerste keer brisket.

    Haha ben benieuwd. Nooit eerder gegeten ook.
  12. Fumo

    Eerste keer brisket.

    4,5 uur verder is die op 67° kerntemperatuur. Temperatuurmeter van de kamado blijft redelijk stabiel op 115 graden hangen. Begint al een mooie bark op te komen.
  13. Fumo

    Eerste keer brisket.

    Het kleinste stukje was op 75°. Dit ziet er veelbelovend uit!
  14. Fumo

    Eerste keer brisket.

    Daar gaat ie dan. Op appel en kersenhout wordt het gerookt.
  15. Fumo

    Eerste keer brisket.

    Zo, voor mijn dochter haar verjaardag wou ik even een brisket klaar maken. Laatst bij de Marko gehaald. IBP brisket. Hij is getrimd. Vanavond flink peper en zout erop en daarna lekker lang roken. Nog tips wat de bereiding betreft? Gaat op een kamado bono Grande. Willen hem morgen avond eten...
Terug
Bovenaan Onderaan