Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Kalkoenrollade, eenvoudige maar lekkere BBQ maaltijd met rostirondjes en witlofsalade
Het hoeft niet altijd complex en moeilijk, eenvoud kan ook erg lekker zijn.
Zeker niet als je weinig tijd hebt, en afgelopen zondag was zo'n dag want ik moest ook nog rauw voermix maken voor onze...
Bedankt voor de update, dit is heel belangrijk want brining is echt trial and error, alle bevindingen en percentages opschrijven.
in tegenstelling tot equilibrium pekelen (curing) wat wij doen met afgepaste hoeveelheid zout waarbij je dus eigenlijk niet kunt overzouten is het bij een brine de...
Mooie malse kip Ruud!
De allergoeiste tot nu toe zeg je. Wat was je zoutpercentage van de brine, en had je er nog kruidjes in?
heb je het vel nog speciaal behandeld om het weer eetbaar te maken?
Eigenlijk omdat ik het zo geleerd heb, zodat het vet makkelijker wegsmelt en er zo minder kans is op plasjes gesmolten vet op het vlees en de bark op de vleeskant ontstaat.
Maar dat is een zinloze discussie want de ene helft zweert naar onder en de ander zweert weer naar boven, voor beiden valt...
Even gezocht naar regiorunderen, mooi dat ze in Nederland ook gaan nadenken, er is sowieso 1 fokker die Grainfed runderen levert de rest wat ik kan lezen minimaal Grass fed
https://www.vanderzee.nl/concepten/regiorunderen/
Mooie Brisket, dan heb je geluk gehad met het lokale rund, was dit rund nog speciaal gevoerd?
Meestal gaat brisket met die magere Hollandse runderen helemaal verkeerd.
Normaal gesproken wordt een brisket met de vetkant op het rooster (naar beneden) gegaard, is er een speciale reden dan jij het...
Leuk experiment, met een paar kanttekeningen voor de volledigheid.
260 graden Celsius, waar gemeten? Rooster of Dome? Daar kan zomaar 20-30 graden verschil in zitten. Als de auteur zijn huiswerk had gedaan had hij van tevoren kunnen weten dat als je baking soda gebruikt. Deze na 24 uur in de...
Nette BCC, gefeliciteerd met je kip en welkom bij de tokkies.
Let wel dat als de de kip in een pekelbad doet je nog wel een nabewerking hebt om het vel weer eetbaar te krijgen, drogen in de koelkast, bakingsoda, anders is het vel rubber.
Echt krokant krijgen is lastig het beste resultaat heb ik...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.