Beef en Steak

Recente inhoud door Ewald

  1. Ewald

    Kalkoenrollade, eenvoudige BBQ maaltijd

    Kalkoenrollade, eenvoudige maar lekkere BBQ maaltijd met rostirondjes en witlofsalade Het hoeft niet altijd complex en moeilijk, eenvoud kan ook erg lekker zijn. Zeker niet als je weinig tijd hebt, en afgelopen zondag was zo'n dag want ik moest ook nog rauw voermix maken voor onze...
  2. Ewald

    Pulled pork

    Mooie stukken procureur En dat maakt mooie PP. Gefeliciteerd met je knor.
  3. Ewald

    Kippie op een zetel

    Bedankt voor de update, dit is heel belangrijk want brining is echt trial and error, alle bevindingen en percentages opschrijven. in tegenstelling tot equilibrium pekelen (curing) wat wij doen met afgepaste hoeveelheid zout waarbij je dus eigenlijk niet kunt overzouten is het bij een brine de...
  4. Ewald

    Kippie op een zetel

    Mooie malse kip Ruud! De allergoeiste tot nu toe zeg je. Wat was je zoutpercentage van de brine, en had je er nog kruidjes in? heb je het vel nog speciaal behandeld om het weer eetbaar te maken?
  5. Ewald

    Even voorstellen

    Hoi Rafael, welkom bij het Genootschap
  6. Ewald

    Hallo allemaal

    Hoi Patrick, Welkom bij het Genootschap
  7. Ewald

    Regiorund Brisket

    Eigenlijk omdat ik het zo geleerd heb, zodat het vet makkelijker wegsmelt en er zo minder kans is op plasjes gesmolten vet op het vlees en de bark op de vleeskant ontstaat. Maar dat is een zinloze discussie want de ene helft zweert naar onder en de ander zweert weer naar boven, voor beiden valt...
  8. Ewald

    Regiorund Brisket

    Even gezocht naar regiorunderen, mooi dat ze in Nederland ook gaan nadenken, er is sowieso 1 fokker die Grainfed runderen levert de rest wat ik kan lezen minimaal Grass fed https://www.vanderzee.nl/concepten/regiorunderen/
  9. Ewald

    Regiorund Brisket

    Mooie Brisket, dan heb je geluk gehad met het lokale rund, was dit rund nog speciaal gevoerd? Meestal gaat brisket met die magere Hollandse runderen helemaal verkeerd. Normaal gesproken wordt een brisket met de vetkant op het rooster (naar beneden) gegaard, is er een speciale reden dan jij het...
  10. Ewald

    Even voorstellen met mij Konnected Joe.

    Hoi Jordan, welkom bij het Genootschap
  11. Ewald

    Even voorstellen

    Hoi Bruno, welkom bij het Genootschap
  12. Ewald

    Eerste keer Yakitori

    Zien er erg smakelijk uit.
  13. Ewald

    Mijn beer can chicken perikelen

    Leuk experiment, met een paar kanttekeningen voor de volledigheid. 260 graden Celsius, waar gemeten? Rooster of Dome? Daar kan zomaar 20-30 graden verschil in zitten. Als de auteur zijn huiswerk had gedaan had hij van tevoren kunnen weten dat als je baking soda gebruikt. Deze na 24 uur in de...
  14. Ewald

    Mijn beer can chicken perikelen

    Dan is het H&F en geen L&S Dat zou een verklaring kunnen zijn voor het niet krokante vel. Ik verplaatst hem naar het juiste onderdeel
  15. Ewald

    Mijn beer can chicken perikelen

    Nette BCC, gefeliciteerd met je kip en welkom bij de tokkies. Let wel dat als de de kip in een pekelbad doet je nog wel een nabewerking hebt om het vel weer eetbaar te krijgen, drogen in de koelkast, bakingsoda, anders is het vel rubber. Echt krokant krijgen is lastig het beste resultaat heb ik...
Terug
Bovenaan Onderaan