Beef en Steak

Recente inhoud door Ewald

  1. Ewald

    Even voorstellen

    Hoi Rog, welkom bij het Genootschap
  2. Ewald

    Slagerij info videos, wat zit waar.

    TS is al sinds 19 november 2022 niet meer aanwezig geweest. Het heeft weinig zin om nog te reageren/vragen te stellen
  3. Ewald

    Keuze vacumeermachine

    Dit noemen we externe vacumeerapparaten (ook wel edge sealers of compacte machines genoemd) Voor huishoudelijk gebruik praktischer dan de kamervacuumapparaten/machines
  4. Ewald

    Hi! Even voorstellen

    Hoi Sacha, welkom bij het Genootschap
  5. Ewald

    Hi, even voorstellen!

    Hoi Tom, welkom bij het Genootschap
  6. Ewald

    MOINK balls / Noskos recept

    Mooie glimmende ballen heb je!! Volgend jaar juni is het alweer 15 jaar geleden dat ik officieel het MOINK ball certificaat heb mogen ontvangen, goedgekeurd door the BBQ Grail himself (Larry Gaian) ik heb hem nog steeds Krijg toch elke keer weer een déjà vu moment als ik ze zie, zeker op een...
  7. Ewald

    Vleesthermometer

    Er wordt eigenlijk geen duidelijk antwoord gegeven op bereik met radio gestuurde thermometers. De thermoworks smoke, de Maverick XR serie, en enkele inbird modellen werken op radiofrequentie Ipv dat treurige Bluertooth. Tussen de 90 en 150 meter bereik in het open veld, muren etc. vormen wel wat...
  8. Ewald

    Even voorstellen

    Hoi Hans, welkom bij het Genootschap
  9. Ewald

    Introductie Bamischijf

    Hoi Bamischijf, Welkom bij het Genootschap. Wel een vreemde naam om te gebruiken op een BBQ forum. ;) :)
  10. Ewald

    spare ribs (Midden Oosten)

    Ik kan je wel een voorbeeldje geven uit de oude doos. Let wel dat de ingrediënten 1 ding zijn die moeten van goede kwaliteit zijn, de bereidingswijze bepaalt ook een zeer groot deel van het uiteindelijke resultaat. De meeste commerciële zaken (restaurants) koken hun ribben voor, dat is geen...
  11. Ewald

    PEKELEN MET COLOROZO volgens de EU-richtlijn.

    Om veilig te pekelen voor langere tijd, en buiten Colostrium Botulinum, andere bacteriën te weren wordt geadviseerd om minimaal 2%-3% zoutgehalte te gebruiken. 2% zout kan al in veel gevallen te zout uitvallen (laat staan 3%) dan is ontzouten nog steeds nodig, normaal broodbeleg bijvoorbeeld zit...
  12. Ewald

    Ossobuco, Kalfsschenkels in Tomatensaus

    4 tot 5 personen, als je ieder 1 schenkel wilt geven 4 personen, wij halen het vlees van het bot inclusief merg en doen dat door de saus (vlees in blokjes) dan kun je er met 5 personen van eten, normale eters.
  13. Ewald

    Even voorstellen

    Remon, welkom bij het Genootschap
  14. Ewald

    PEKELEN MET COLOROZO volgens de EU-richtlijn.

    Het pekelen met Colorozo, ja, nat of droog die termen worden ook overal gebruikt in NL. Ik heb vernomen van een Belg dat in België alleen de termen nat pekelen en droog zouten wordt gebruikt. Maar hier in NL. zijn nat en droog pekelen normale termen. pekelen met colorozo doen wij volgens de EU...
  15. Ewald

    Daging smoor

    Ziet er zeer smakelijk uit @baconstrips
Terug
Bovenaan Onderaan