BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Dion

  1. D

    Houtskool op de Weber?

    Gebruiken jullie met houtskool op de weber een snake of minion manier voor indirect?
  2. D

    Brisket (1e keer)

    Moet wel toegeven dat ik later nog een plakje heb gegeten die dichter tegen de point aan zat en dus ook vetter was. Deze vond ik wel lekker. Vind de drogere flat eerder gezegd wat minder. Ik heb overigens ook geen vergelijkingsmateriaal. Heb nog niet eerder een andere brisket gegeten.
  3. D

    Brisket (1e keer)

    Nee niet echt... Ik heb nog iets van 90 meter van dat spul op een rol liggen ;)
  4. D

    Brisket (1e keer)

    Beun.... Ik weet niet of je al bekend bent met deze film van Noskos zelf. Hier bereidt hij een brisket van een Nederlands ras. De uitleg blijft in principe gewoon hetzelfde. Ik zou echter wel kiezen voor een vetter ras (iedergeval graan gevoerd). Dit vertelt hij volgens mij ook in deze video.
  5. D

    Brisket (1e keer)

    Oke, voorop gesteld dat ik totaal geen expert ben in het maken van een brisket. Dit was overigens ook mijn 1e brisket ooit. Ik heb inderdaad veel verschillende verhalen gelezen over inpakken of niet, butcher paper of folie. Nu was het al wel snel voor mij duidelijk om de brisket in te pakken...
  6. D

    Brisket (1e keer)

    Die snap ik inderdaad ook even niet. Ik heb de butcher paper als vervanger gebruikt voor het alu folie. Het opnieuw inpakken heb ik gewoon in butcher paper gedaan. Ik heb een beetje research gedaan maar het is om het even wat iedereen gebruikt. De een zweert bij de folie, de ander weer bij het...
  7. D

    Brisket (1e keer)

    Je kan beter op tijd beginnen. Een stuk vlees kan je heel makkelijk warm houden in een koelbox. Vlees gewoon ingepakt laten, inwikkelen in een handdoek en in een koelbox doen. Doe daar overheen nog een handdoek zodat de box vol zit en sluit hem af. Je kan je vlees rustig op deze manier zo'n 6...
  8. D

    Brisket (1e keer)

    Het was overigens ook mijn 1e nachtbrakers run. Ook leuk om eens meegemaakt te hebben! Idd, die koe award hoop ik te hebben meegepakt natuurlijk... maar het is aan de moderators of dit genoeg is ;)
  9. D

    Brisket (1e keer)

    Hij was 5kg. Volgens de berekeningen had hij dus ook eerder klaar moeten zijn. Maar ben van een procureur wel gewend dat niet elk stuk hetzelfde gedraagt.
  10. D

    Brisket (1e keer)

    Het was voor mij een bucket list dingetje. Een brisket op de BBQ bereiden. De middag voordat ze op de barbecue mocht heb ik haar getrimd en geïnjecteerd met een rundvlees bouillon met worchestershiresaus en een scheutje ketjap en bbq rub. De ochtend bij het opstarten heb ik haar in de rub...
  11. D

    Beer Can Chicken (1e keer)

    Ewald, Bedankt voor je toevoeging. Hier kan ik wel wat mee met het verhaal van de massa. Maar hoe is jouw kijk op een dome klimaat cre?ren dmv een waterbak. Heeft dat effect op je vlees of is dat zo nihil dat je er niet veel van merkt?
  12. D

    Beer Can Chicken (1e keer)

    Bedankt voor je tip. Ik gebruik overigens veel van het Angus ras op grain fed. Voor brisket had ik wel het idee dat ik het beste een goed gemarmerd stuk moet hebben. Las namelijk veel problemen door uitdrogen. Een bucketlist om later in het jaar te proberen iedergeval!
  13. D

    Beer Can Chicken (1e keer)

    Interessante opmerking. Niet omdat ik je niet geloof hoor maar omdat het stof tot nadenken geeft. Waarom werkt een waterbak bij lage temperaturen wel om de temperatuur bij L&S te stabiliseren en niet bij hoge temperaturen? Ook denk ik zelf dat bij hoge temperaturen en je gebruikt een waterbak...
  14. D

    Beer Can Chicken (1e keer)

    Super! Nu alleen de brisket nog dacht ik... Eens kijken of ik die komend jaar voor elkaar kan krijgen.
  15. D

    Beer Can Chicken (1e keer)

    Goede tip met de folie. Ik had een graad of 75 kern voor borst en dij in mijn hoofd. Zit ik ieder geval lekker safe en moet het ook niet te ver gegaard zijn. Ik heb een Weber MT 57cm. Had het idee wel om hem op het grill rooster te zetten als dit past. En het was inderdaad even bekijken of niet...
Terug
Bovenaan Onderaan