BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door BrechtDC

  1. BrechtDC

    3-2-1 ribs: bbq en dark beer-chocolate

    En of het gesmaakt heeft! Nog een beetje over, gaat morgen op een broodje met wat coleslaw 😋
  2. BrechtDC

    3-2-1 ribs: bbq en dark beer-chocolate

    25 graden en zon, dat vraagt om bbq! Vandaag op het menu: spareribs op de 3-2-1 methode en die maken we vandaag op twee manieren. De klassieke bbq-wijze en een variant met donker bier en chocolade. Gisterenavond de ribben ontvliesd en in de rub gezet. Variant 1 met noskos the pulled pork en...
  3. BrechtDC

    De eerste droge worsten

    Bedankt voor de tip! Neem ik mee voor de volgende keer 😋
  4. BrechtDC

    De eerste droge worsten

    Vacumeren was optioneel maar heb ik gedaan omdat ik ze niet vrij kon hangen in de koelkast en dit mij dan toch iets hygiënischer leek dan los in een schaal. Bovendien bleef de vochtigheid dan ook hoog genoeg in die eerste 48u.
  5. BrechtDC

    De eerste droge worsten

    Inderdaad GDL in de mix. Volgende keer ga ik wel proberen fermenteren met een schimmelcultuur, maar voor een eerste poging heb ik het mezelf simpel gehouden ;-)
  6. BrechtDC

    De eerste droge worsten

    Jup, daar was de temperatuur en luchtvochtigheid het beste om ze te laten drogen.
  7. BrechtDC

    De eerste droge worsten

    Een paar weken geleden een nieuw projectje opgestart en voor het eerst droge worsten proberen maken. Livar gehaktvlees besteld en samen met nitrietzout, kruiden en droge worstmix door de gehaktmolen gedraaid. Daarna afgevuld in varkensdarm en worstjes van gedraaid. Twee dagen onder vacuüm...
  8. BrechtDC

    Resultaten Bacon weekend 2023

    Naar aanleiding van bacon day toch maar eens de stap gezet om zelf bacon te maken. Vorige week al in de droge pekel gezet en vacuüm getrokken. Hierna de koelkast in en elke dag met veel liefde gemasseerd en omgedraaid. Gisteren (zaterdag) afgespoeld en een nachtje laten drogen. Hiernet dan de...
  9. BrechtDC

    Eerste whole packer brisket

    Dat de point iets sneller gaar zou zijn had ik nog wel verwacht op basis van wat ik lees van anderen. Ik verschoot vooral van het verschil. Na een kleine 6u was de point al gaar terwijl de flat er toch bijna twee uur langer over gedaan heeft..
  10. BrechtDC

    Eerste whole packer brisket

    Ja ik had weinig keuze, de point zou veel te ver doorgegaard zijn als ik hem niet had losgesneden, idd wel wat geknoei midden in de run 😄 De injectiemix was volgens het recept van @noskos: 500ml rundsbouillon, 30ml worchestershiresaus en een goeie snuif uienpoeder
  11. BrechtDC

    Eerste whole packer brisket

    Doormidden is nogal kort door de bocht 😅 ik heb de point en de flat van elkaar gesneden langs de vetlijn die de twee spieren van elkaar scheidt. Je snijdt dus niet door het vlees maar door de vetlaag tussen het vlees.
  12. BrechtDC

    Eerste whole packer brisket

    Goeie tip, de flat ligt intussen ingepakt verder te garen, de point is (vreemd genoeg) al gaar.
  13. BrechtDC

    Eerste whole packer brisket

    Het plan was om te wrappen, maar omdat hij er al vroeg op lag ga ik nog effe de kat uit de boom kijken en zien of hij er zelf doorkomt. Als hij niet ingepakt wordt ga ik wel elk halfuur eens sprayen met rundsbouillon
  14. BrechtDC

    Eerste whole packer brisket

    Na een eerdere poging om een brisket flat te bereiden op de weber heb ik mij vandaag aan het echte werk gewaagd: een usa grain-fed whole packer brisket. Hiervoor heb ik grotendeels het recept gevolgd uit 'het vuur de baas'. Gisterenavond de brisket getrimd, geïnjecteerd, ingesmeerd met mosterd...
  15. BrechtDC

    Lam kleftiko

    Ik heb het vlees van de bbq gehaald bij een kern van 53°C. Je kan het natuurlijk wat langer laten liggen als je het liever wat meer doorbakken wil. Hou er dan wel rekening mee dat ie nog wat doorgaart tijdens het rusten
Terug
Bovenaan Onderaan