BasBQ
Beef en Steak

3-2-1 ribs: bbq en dark beer-chocolate

 
 

BrechtDC

Tondelzoeker
Berichten
19
25 graden en zon, dat vraagt om bbq! Vandaag op het menu: spareribs op de 3-2-1 methode en die maken we vandaag op twee manieren. De klassieke bbq-wijze en een variant met donker bier en chocolade.
Gisterenavond de ribben ontvliesd en in de rub gezet. Variant 1 met noskos the pulled pork en variant 2 met black-out rub van Van Beekum, gecombineerd met cacaopoeder en een lepeltje vijfkruidenpoeder.
1000061450.jpg

Vanochtend de KJ aangestoken en naar 110° gebracht. Ribbetjes erop met een blokje kersenhout en 2,5u laten roken. Daarna ingepakt in aluminiumfolie. Variant 1 met boter, honing en appelsap. Variant 2 met bruine suiker en een scheutje rochefort 10.
1000061461.jpg

Na anderhalf uur de ribbetjes uitgepakt en in de lak gezet. De ene met gewone bbq-saus, de andere zelf een glaze gemaakt van:
-50ml ketchup
-150ml rochefort
-2el bruine suiker
-scheutje appelazijn
-scheutje worcestershiresaus
-75g zwarte chocolade
-sap van een halve limoen
1000061452.jpg

Nog drie kwartier terug op de bbq en dan smullen maar!
1000061464.jpg

1000061475.jpg

1000061476.jpg

1000061478.jpg
 
Laatst bewerkt:
Lekkere ribbels kerel 😋
 
Heuuurlijk dagje! en prachtig biertje die rochefort.
Heeft vast gesmaakt! alles op?
 
Dat ziet er smakelijk uit !!
 
Terug
Bovenaan Onderaan