BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Bobvt78

  1. Bobvt78

    Eerste keer bacon! Héérlijk!

    Okee, dat is iets om rekening mee te houden ... bij mij zag alles er wel goed uit, maar dit soort verhalen maakt me dan toch weer een beetje bang ... Ik dacht oprecht dat dit alleen te maken had met het langer bewaren van het eind product. Ik heb het recept van PitmasterX gevolgd, maar zal het...
  2. Bobvt78

    Eerste keer bacon! Héérlijk!

    Vorige week voor het eerst bacon gemaakt, en dat was een succes. Ik was altijd wat terughoudend, op de 1 of andere manier vond ik dat pekelen wat risicovol. Maar hee, wie niet waagt, wie niet wint. Dus begonnen met pekelen; Het mengsel: 200gr grof zeezout, 200gr bruine suiker, 25gr...
  3. Bobvt78

    Waar staat jouw BBQ?

    De verhuizing is een feit. Na wekenlang regen afgelopen weekend eindelijk eens even tijd gestoken in de BBQ. Het is nog even behelpen, maar het begin is er; Uiteraard volgt er nog een overkapping met dicht dak en lichtkoepels, hoekopstelling keuken met Weber57, WSM37, werkblad en spoelbak en...
  4. Bobvt78

    Maiden run bastard

    Lekker bezig! Qua lekbakjes zweer ik tegenwoordig bij de ikea braadsleetjes. Ja die worden ook vies, maar ik zet er meestal een laagje (warm) water in, dan koekt het niet aan. Rondje in de vaatwasser na afloop en het is weer als nieuw.
  5. Bobvt78

    Witte chocolade schotsen niet van de bbq [emoji3061]

    Haha, die heb ik ook gemaakt. Leuk om te doen, super simpel!
  6. Bobvt78

    Zon, Bier -> BBQ

    Hee, tosti-ijzers! Moet ik ook weer eens mee aan de slag!
  7. Bobvt78

    Een zaterdag lekker knoeien

    Mooi knoeiwerk! ;) Altijd leuk om even wat gerechtjes uit te proberen.
  8. Bobvt78

    Fatty met witte bonen,mais en taug?

    Keurig! Nog nooit gemaakt zoiets, toch eens proberen!
  9. Bobvt78

    Cherry coke ribs

    Looking good! Zijn de Hanos ribben een beetje goed bevallen? Ik vind die dingen altijd zo verrekte lastig te verkrijgen. De bediendes bij de lokale slager staan me altijd een beetje wazig aan te kijken (maar meestal springt de slager zelf er dan wel tussen, soms heeft-ie wel wat liggen)
  10. Bobvt78

    Kleine gerechtjes vd BBQ zondag

    ziet er top uit! Altijd leuk om de kaas, worst en nootjes te vervangen voor lekkere BBQ bites. Ik heb mijn mancave er zelfs op ingericht; BBQ-buitenkeuken waar ik achter kan staan en statafel ervoor, altijd gezellig!
  11. Bobvt78

    Verschil in goedkope en dure cheddar

    Voor de snelle burgers doe ik ook gewoon een pakje cheddar. Maar voor het meer culinaire werk koop ik vaak een puntstuk cheddar en dan lekker raspen, heerlijk!
  12. Bobvt78

    Thermometers

    Ook ik ben erg blij met een thermapen (zelfs de cheapskate versie) ?n een kernthermometer. Ik had eerst de fantast, maar heb er nu 1 van outdoorchef, die meet zowel de kern als dome (bbq) temperatuur, ook wel handig, met name in de WSM, daar zijn nogal eens flinke verschillen in temperatuur. ...
  13. Bobvt78

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Erg benieuwd naar de ervaringen! Die staat bij mij al erg lang op de verlanglijst (helaas door andere prio's nu even niet mogelijk) Is het nog steeds in Delft? Ik ken de mancave wel, maar het walhalla nog niet, waar zit dat eigenlijk?
  14. Bobvt78

    Spareribs

    En welke rub vond je nou de beste? Ik hoef bij mijn kids met niets anders dan die van Jord aan te komen  :))
  15. Bobvt78

    mijn Douglas buitenkeuken

    Da's geen probleem, gaat bij mij ook al jaren goed.
Terug
Bovenaan Onderaan