Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Ik gebruik enkel Italiaanse extra vierge olijfolie. Het is een fabeltje van vroeger dat deze niet geschikt zou zijn om mee te bakken. De grap is dat deze ook helemaal niet duur hoeft te zijn (al is die supermarkttroep wel heel goedkoop), je moet hem enkel zelf uit Italië meenemen 😜.
Het zwoerd zal misschien wat langer nodig hebben, maar ik zou zoiets 2/3 weken vacuümzouten en dan is het zout ook in het zwoerd doorgetrokken.
Persoonlijk kies ik altijd voor een langere "pekel" tijd.
Na je bereiding kun je dan ook het zwoerd verwijderen en er iets lekkers van maken of juist...
Voordeel is wanneer je het zelf maakt je het vlees ook zelf kunt uitzoeken en kunt zoeken naar een stuk met een mindere vet-vlees verhouding.
Er is alleen nog 1 ding lekkerder en dat is het bereiden aan het spit 😍., maar echt heerlijk stukje zo.
Ik denk dat dit echt een combinatie was van het type stuk: Dun, veel dikke stukken vet en met weinig zorg, maar veel spektakel klaargemaakt 😂. De rest vond het geweldig.
Ik vond de buikspek en pulled pork uit de DO (geen publiekelijk geschikte foto's 🤣) een stuk beter. Meer zorg.
Ik gok een uurtje of 4-5. Ben niet echt bezig geweest met de tijd of temperatuur. Ergens halverwege de nacht gingen we tukken en was de temperatuur rond de 70 graden. Mooi moment om in te pakken en te laten rusten, konden we het vuur even wat opstoken 😉.
Soms komen er van die onderwerpen voorbij welke direct in je straatje passen.
Zo ook deze... Toevallig stond er in mijn agenda een dagje met nachtje afzien in het bos.
Back to the basics, geen vrouw, geen kids, geen stromend water, geen stroom, geen 3k bbq spullen, maar wel: goed gezelschap...
Zeker geen biologisch afbreekbare olie gebruiken. Daar zit hars in als smeermiddel. Leuk voor als je de zaag dagelijks gebruikt, maar anders kan het een uitdaging zijn om de ketting weer in beweging te krijgen.
Ik zou geen andere olie gebruiken dan speciale kettinzaagolie. Deze heeft de juiste...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.