Beef en Steak

Recente inhoud door Barbeknoei

  1. Barbeknoei

    Olijfolietip: de olijfolieboetiek

    Klopt, maar ik weiger mindere kwaliteit (lees goedkope supermarkt kwaliteit) olijfolie te kopen. Daarnaast ben ik gewoon lui en wil ik één goede basisolie hebben en een flesje wat ik af toe gebruik als ik iets echt goeds wil. Tip, kijk het programma keuringsdienst van waarde over olijfolie...
  2. Barbeknoei

    Ezeltje van het spit

    Ziet er top uit 😋😋
  3. Barbeknoei

    Olijfolietip: de olijfolieboetiek

    Tja, maar katten koop makkelijk om met een blikje voer. Ik moet gelato, pizza, pasta, parmaham, parma rigiano in de strijd gooien. En 30 graden en een zwembad. Vroeger zaten er door het maalproces stukjes pit in de olie, dat verbrandde. Tegenwoordig kunnen ze dit eruit filteren. Persoonlijk...
  4. Barbeknoei

    Ezeltje van het spit. Welke rub?

    SPG 😍
  5. Barbeknoei

    Olijfolietip: de olijfolieboetiek

    Ik gebruik enkel Italiaanse extra vierge olijfolie. Het is een fabeltje van vroeger dat deze niet geschikt zou zijn om mee te bakken. De grap is dat deze ook helemaal niet duur hoeft te zijn (al is die supermarkttroep wel heel goedkoop), je moet hem enkel zelf uit Italië meenemen 😜.
  6. Barbeknoei

    Goed recept en hoeveelheid voor snert

    https://www.bbqgenootschap.nl/threads/tiroler-snert.30472/#post-439813 De beste 😜
  7. Barbeknoei

    Kies hier de winnaar van de fotowedstrijd - oktober 2025!

    Ja met dat biermerk snap ik er ook niets van😜. Maar gefeliciteerd 🍾
  8. Barbeknoei

    Houtskool probleempje?

    Ik voel altijd met m'n hand. Haar erop is 200, haar eraf 400 😂
  9. Barbeknoei

    Het nieuwe "standaard bacon" recept

    Het zwoerd zal misschien wat langer nodig hebben, maar ik zou zoiets 2/3 weken vacuümzouten en dan is het zout ook in het zwoerd doorgetrokken. Persoonlijk kies ik altijd voor een langere "pekel" tijd. Na je bereiding kun je dan ook het zwoerd verwijderen en er iets lekkers van maken of juist...
  10. Barbeknoei

    Bacon Brisket - Haat of Liefde?

    Voordeel is wanneer je het zelf maakt je het vlees ook zelf kunt uitzoeken en kunt zoeken naar een stuk met een mindere vet-vlees verhouding. Er is alleen nog 1 ding lekkerder en dat is het bereiden aan het spit 😍., maar echt heerlijk stukje zo.
  11. Barbeknoei

    Ezeltje (tri-tip) aan het spit

    Hetzelfde als bij picanha aan het spit. Roodgloeiend, niet te veel nadenken en de vooral niet te lang.
  12. Barbeknoei

    Beercan rotisserie chicken mini OH NO, MY Q

    Damn, dat is echt afzien. Gelukkig had je blikje bier geen deuk opgelopen 😂.
  13. Barbeknoei

    PitchFork Chicken

    Heel mooi, kan de rest de deur uit 😜
  14. Barbeknoei

    Oh no, my Q, omdat het kan!!

    Ik denk dat dit echt een combinatie was van het type stuk: Dun, veel dikke stukken vet en met weinig zorg, maar veel spektakel klaargemaakt 😂. De rest vond het geweldig. Ik vond de buikspek en pulled pork uit de DO (geen publiekelijk geschikte foto's 🤣) een stuk beter. Meer zorg.
  15. Barbeknoei

    Oh no, my Q, omdat het kan!!

    Ik gok een uurtje of 4-5. Ben niet echt bezig geweest met de tijd of temperatuur. Ergens halverwege de nacht gingen we tukken en was de temperatuur rond de 70 graden. Mooi moment om in te pakken en te laten rusten, konden we het vuur even wat opstoken 😉.
Terug
Bovenaan Onderaan