BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Ambu112

  1. Ambu112

    Ook hier goddelijke Pastrami gemaakt.

    Blijft een geweldige bereiding. En zo lekker om te eten! Ik injecteer de brisket met de brine om hem nog roder van kleur te krijgen. Gebruik ook 90 gram coloroso per liter water. Maar goed je hebt een mooi project gedaan met een uitstekend resultaat!
  2. Ambu112

    Mijn eerste pastrami...

    Recept staat inmiddels op het forum. Misschien kan je nog wat tips halen uit mijn bereiding. http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=19903.0
  3. Ambu112

    Chips de bovenste ring gescheurd van de bbq

    Hij is ook uit 1 stuk gemaakt. Ik heb een Monolith en die heeft een ring met een gleuf erin. Zo komt er minder spanning op het geheel. Mijn firefox heeft ook de gleuf.... deze is helaas wel gebarsten maar die wordt onder garantie vervangen.
  4. Ambu112

    International Bacon Day 2018

    Hmmzzz sta dan ook in Zeewolde...
  5. Ambu112

    Pastrami

    Graag gedaan! Klopt hoor dat ze erg op elkaar lijken. Uiteindelijk is de kruidenkorst toch bepalend voor de smaak. Ik gebruik zelf samengestelde inmaakkruiden in de pekel en ik zal ook iets langer pekelen dan anderen. Wil namelijk graag het mooie rode vlees hebben. De kerntemperatuur verschilt...
  6. Ambu112

    extra brede bbq pennen

    Ik weet dat Napoleon grills dikke pennen heeft van ongeveer 1 cm. Die zijn te krijgen bij Intratuin. En dat pakket van V&R zal je niet teleurstellen.
  7. Ambu112

    KCBS International BBQ Contest Vuur en Vlees, 29-30 juni 2019, Deurne

    Die extra categorie heb ik ook wel mooie plannen voor...
  8. Ambu112

    Eerste keer (halve) Boston Butt voor PP

    Ik vang het vocht op, laat het afkoelen en schep het vet eraf. Dan door de zeef en weer toevoegen.... Scheelt in gewicht en het geeft meer smaak.
  9. Ambu112

    Eerste keer (halve) Boston Butt voor PP

    toch wel het stuk met de money muscle meegenomen...?
  10. Ambu112

    KCBS International BBQ Contest Vuur en Vlees, 29-30 juni 2019, Deurne

    De inschrijving nu al terwijl het nog bijna een jaar duurt... Ik vind daar wel wat van.... Kunnen de inschrijvingen niet gewoon op 1 januari beginnen...
  11. Ambu112

    BBQ als oven

    Die zien er goed uit! Zou dat ook met brood lukken?
  12. Ambu112

    Pastrami

  13. Ambu112

    Mijn eerste pastrami...

    Het laatste resultaat met een Brisket. Als jullie het willen deel ik het recept en de bereiding. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  14. Ambu112

    Mijn eerste pastrami...

    Ik gebruik 90 gram nitrietzout per liter water. Injecteer hem met de pekel en vervolgens onder de pekel zetten in een bak of in een vacuumzak. Laatste Brisket heb ik op 90 kern eraf gehaald. Ik maak ook wel van een runderhals. Die haal ik op 63 eraf. Hals heeft wel grote zenen maar daar kan je...
  15. Ambu112

    Hoe PP injecteren

    Rookhout toevoegen is geen regel. Als je het niet wilt doe je het niet. Je zou ook een ander soort rookhout met een mindere zware smaak kunnen gebruiken Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Terug
Bovenaan Onderaan