Beef en Steak

Meerdere ribs op de Weber

Shoppingman

Tondelzoeker
Berichten
5
Hi, korte vraag. Ik wil voor de eerste keer een stuk of 5 a 6 ribs op de weber gooien in het rekje van de blauw met gele gigant. Nu vroeg ik me af of ik ze tijdens de inpak fase (3-2-1) terug in het rekje moet zetten, of kan ik ze dan beter op stapelen ivm de garing in het vocht? Omdat ze anders natuurlijk rechtop staan ipv liggen.

Ik hoor graag van jullie, thanks alvast!
 
Ik plaats ze altijd terug in het rekje
 
Ik geef er de voorkeur aan om de ingepakte ribs met de vleeskant naar beneden op het rooster te leggen maar dan wordt het krap op de Weber met 5 tot 6 stuks. Maar zo te lezen zijn er forumleden die met succes het rekje hebben gebruikt.
 
Bij inpakken gebruik ik NOOIT het rekje zoals @Smokie. aangeeft. De vleeskant naar beneden zodat dat volop in contact komt met de vloeistoffen.
Gewoon stapelen.
Als ze er in het rekje op kunnen past het als stapel ook.
 
Laatst bewerkt:
tja, er is een soort controverse over dat soort rekjes omdat je misschien wel meer spareribs kwijt kan, maar je veegt ook een deel van de rub van je spareribs af.

Is dit misschien een idee: https://www.amazon.nl/Roestvrijstal...arbecues-Keramische-Kookrooster/dp/B0DPW3KZMV deze gebruikte ik altijd zonder problemen. Onlyfire heeft voor de Weber ook een grotere basket die in tegengestelde richting past van dit rooster.
Enige nadeel is dat je spareribs niet gelijkmatig garen waardoor sommige eerder klaar zijn dan andere.

Icm zo een hitteschild zodat je kolen in het midden liggen kan natuurlijk ook.
 
@meinonA het gebruik van een rekje in de eerste fase is een no brainer als je de ruimte anders niet hebt.
Afvegen van rub valt erg mee is mijn ervaring. Volgens mij geen controverse.

Zeker met het doordachte ontwerp van IKEA raakt het rekje je ribben nauwelijks ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan