Hupie
Tondelzoeker
- Berichten
- 6
Begin afgelopen voorjaar kocht ik mijn eerste kamado. Nadat ik m had ingebrand wilde ik mezelf eens uitdagen en als eerste gerecht iets maken wat juist alle specifieke voordelen van een kamado benutte en waarmee ik moest spelen met de temperatuur: een volledige maaltijd met een beetje low en slow, multi-level en high and fast in 1 sessie:
Gegrilde groenten pannetje
Bavette (dik gesneden dus revearsed sear klaargemaakt met een beetje rookhout)
Gegrilde rozemarijn/knoflook aardappeltjes
Zalmfilet (voor de kids).
Even diep ademhalen en dan met een strakke planning aan de slag. Eerst bavette indirect op 110 graden voorgaren met blokje rookhout
Gietijzeren grill schaaltje met groente (gekruid en met bbq saus gelakt) liet ik gelijk indirect meegaren
Bavette bij 40 graden kern eraf. Voorgekookte aardappeltjes in zelfgemaakte rozemarijn/knoflook olie op de onderste level indirect. Temperatuur opgestookt naar 180graden.
Na een minuut of 30 waren aardappeltjes en groenten bijna klaar. Zalm erbij (ook indirect) en na 10 minuten opgestookt naar boven de 200 graden en de bavette afgegrild.
En toen wist ik t: de kamado en ik worden vrienden voor t leven
Gegrilde groenten pannetje
Bavette (dik gesneden dus revearsed sear klaargemaakt met een beetje rookhout)
Gegrilde rozemarijn/knoflook aardappeltjes
Zalmfilet (voor de kids).
Even diep ademhalen en dan met een strakke planning aan de slag. Eerst bavette indirect op 110 graden voorgaren met blokje rookhout
Gietijzeren grill schaaltje met groente (gekruid en met bbq saus gelakt) liet ik gelijk indirect meegaren
Bavette bij 40 graden kern eraf. Voorgekookte aardappeltjes in zelfgemaakte rozemarijn/knoflook olie op de onderste level indirect. Temperatuur opgestookt naar 180graden.
Na een minuut of 30 waren aardappeltjes en groenten bijna klaar. Zalm erbij (ook indirect) en na 10 minuten opgestookt naar boven de 200 graden en de bavette afgegrild.
En toen wist ik t: de kamado en ik worden vrienden voor t leven

