Beef en Steak

1e keer koken op de kamado: Volledige gezinsmaaltijd.

Hupie

Tondelzoeker
Berichten
6
Begin afgelopen voorjaar kocht ik mijn eerste kamado. Nadat ik m had ingebrand wilde ik mezelf eens uitdagen en als eerste gerecht iets maken wat juist alle specifieke voordelen van een kamado benutte en waarmee ik moest spelen met de temperatuur: een volledige maaltijd met een beetje low en slow, multi-level en high and fast in 1 sessie:

Gegrilde groenten pannetje
Bavette (dik gesneden dus revearsed sear klaargemaakt met een beetje rookhout)
Gegrilde rozemarijn/knoflook aardappeltjes
Zalmfilet (voor de kids).

Even diep ademhalen en dan met een strakke planning aan de slag. Eerst bavette indirect op 110 graden voorgaren met blokje rookhout

Gietijzeren grill schaaltje met groente (gekruid en met bbq saus gelakt) liet ik gelijk indirect meegaren

Bavette bij 40 graden kern eraf. Voorgekookte aardappeltjes in zelfgemaakte rozemarijn/knoflook olie op de onderste level indirect. Temperatuur opgestookt naar 180graden.

Na een minuut of 30 waren aardappeltjes en groenten bijna klaar. Zalm erbij (ook indirect) en na 10 minuten opgestookt naar boven de 200 graden en de bavette afgegrild.

En toen wist ik t: de kamado en ik worden vrienden voor t leven 🤣🤣
IMG_3133.jpeg
IMG_3138.jpeg
IMG_3139.jpeg
 
Ziet er goed uit Huib, kan ik aanschuiven? 😁 Was de rest net zo enthousiast als jij?
 
Ziet er goed uit Huib, kan ik aanschuiven? 😁 Was de rest net zo enthousiast als jij?
Ja iedereen was enthousiast. Alles was ook precies geworden zoals ik gehoopt had. Aangezien ik net pas lid geworden ben van dit genootschap heb ik nog wat achterstallige kamado dingen te posten 😬😬. Eerste beer can chicken, eerste keer spareribs, etc
 
Mooi vol rooster zo Huib. Ziet er goed uit.
En je kamado begint langzaam een mooi kleurtje te krijgen. 😃
 
Prachtige creatie Kerel!!!
 
Kijk, die kamado wordt goed gebruikt. Gerechten zien er lekker uit :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan