Beef en Steak

Char Siu van varkensbuik

Berbera

Vuurmaker
Berichten
53
Het maken van Chinees varkensvlees stond al geruime tijd op de 'to cook' lijst. Hiervoor een mooi stuk varkensbuik met zwoerd besteld. Bij het zoeken naar recepten kwam ik van alles tegen. Met marinade in zip-lock en direct, tot low and slow indirect. Ik heb een aantal van deze recepten gecombineerd.

https://www.thebbqmag.com/bbq-recipes/peking-style-roast-pork Deze marinade sprak het meest aan en die heb ik gebruikt maar zo lang direct durfde ik niet aan.

https://turndontburn.nl/bbq-recepten/knapperige-buikspek-bbq-recept/ Deze methode leek het meest logische en die gevolgd. Het vlees had ik 's avonds met marinade en al in een ziplock gedaan en dat zat ook op het zwoerd. De volgende ochtend het zwoerd heel goed schoongemaakt en met een dikke laag zout nog een paar uur in de koelkast gezet.

Smaak was prima maar helaas geen knapperig zwoerd. Na een half uur op hoge temperatuur werd het aan de randen erg donker en niet knapperig dus voor de zekerheid er maar afgehaald. Smaak was heerlijk.

Geserveerd op een stoombroodje en een salade van zoetzure wortel/radijs/bosui/komkommer

1000019306.jpg
1000019307.jpg
20250824_181434.jpg
20250824_184758.jpg
 
Heerlijk Berbera !

Lekker op een Bao bun met lekkere groentjes en Char Siu.

Ik maak hem altijd op deze wijze: Char Siu 2.0

Als je hem eenmaal op die wijze hebt gemaakt wil je niks anders meer 🤗
 
Heerlijk Berbera !

Lekker op een Bao bun met lekkere groentjes en Char Siu.

Ik maak hem altijd op deze wijze: Char Siu 2.0

Als je hem eenmaal op die wijze hebt gemaakt wil je niks anders meer 🤗
Die ziet er ook fantastisch uit! Als ik uitgeëxperimenteerd ben met de buik met zwoerd ga ik daarmee aan de slag!
 
Terug
Bovenaan Onderaan