Het maken van Chinees varkensvlees stond al geruime tijd op de 'to cook' lijst. Hiervoor een mooi stuk varkensbuik met zwoerd besteld. Bij het zoeken naar recepten kwam ik van alles tegen. Met marinade in zip-lock en direct, tot low and slow indirect. Ik heb een aantal van deze recepten gecombineerd.
https://www.thebbqmag.com/bbq-recipes/peking-style-roast-pork Deze marinade sprak het meest aan en die heb ik gebruikt maar zo lang direct durfde ik niet aan.
https://turndontburn.nl/bbq-recepten/knapperige-buikspek-bbq-recept/ Deze methode leek het meest logische en die gevolgd. Het vlees had ik 's avonds met marinade en al in een ziplock gedaan en dat zat ook op het zwoerd. De volgende ochtend het zwoerd heel goed schoongemaakt en met een dikke laag zout nog een paar uur in de koelkast gezet.
Smaak was prima maar helaas geen knapperig zwoerd. Na een half uur op hoge temperatuur werd het aan de randen erg donker en niet knapperig dus voor de zekerheid er maar afgehaald. Smaak was heerlijk.
Geserveerd op een stoombroodje en een salade van zoetzure wortel/radijs/bosui/komkommer
https://www.thebbqmag.com/bbq-recipes/peking-style-roast-pork Deze marinade sprak het meest aan en die heb ik gebruikt maar zo lang direct durfde ik niet aan.
https://turndontburn.nl/bbq-recepten/knapperige-buikspek-bbq-recept/ Deze methode leek het meest logische en die gevolgd. Het vlees had ik 's avonds met marinade en al in een ziplock gedaan en dat zat ook op het zwoerd. De volgende ochtend het zwoerd heel goed schoongemaakt en met een dikke laag zout nog een paar uur in de koelkast gezet.
Smaak was prima maar helaas geen knapperig zwoerd. Na een half uur op hoge temperatuur werd het aan de randen erg donker en niet knapperig dus voor de zekerheid er maar afgehaald. Smaak was heerlijk.
Geserveerd op een stoombroodje en een salade van zoetzure wortel/radijs/bosui/komkommer