Beef en Steak

Voorstellen en gelijk wat vragen!

zyzzalive

Tondelzoeker
Berichten
4
Goedemorgen bbq vrienden!

Ik ben zyzzalive en enige tijd geleden een mini kamado van Blue (AH voordeelshop) gekocht. Naar mijn idee een hele mooie prijs (99 euro) voor een mini kamado van deze kwaliteit.
Ik was al gek op koken en wou graag ontdekken of ik buiten koken net zo leuk zou vinden. Het antwoord na een paar keer is ja! Ik vind het enorm relaxed en de geur is heerlijk. Na een paar keer direct grillen ga ik aanstaande zondag pulled pork maken van een kleine (1,1kg) procureur. Omdat ik zelf erg hou van koken wil ik de methode van noskos toepassen inclusief het injecteren van het vlees en glazen.

Ik vraag mij alleen af of mensen hier ervaring hebben met lang indirect garen op lagere temperatuur in een kleine kamado. Ik heb gemerkt dat het opstoken tot hogere temperatuur (+200 graden) voor dit model geen enkel probleem is waardoor ik het idee heb dat het bereiken, en behouden, van een lagere temperatuur (121 in dit geval) lastiger is. Ik zou daarom heel graag adviezen en tips van jullie ontvangen ! :D
 
Welkom Zyzzalive, veel plezier en inspiratie hier!

Zal best lukken. Je hebt gewoon een hitteschild nodig.
 
Welkom en succes zondag
 
Wellicht ga je een keertje koelen moeten bij voegen.
Verder lukt het normaal goed om de temperatuur te regelen.
 
Wellicht ga je een keertje kolen moeten bij voegen.

Goed punt, stel dat dat nodig is, veeg dan de nog gloeiende kooltjes met je pookje naar de voorkant van de vuurschaal en voeg brandstof toe aan de lege kant zodat de gloeiende kooltjes de nieuwe langzaam kunnen aansteken. Niet zomaar nieuwe kooltjes erop gooien dan kan de boel verstikken en krijg je veel vieze rook. Succes!
 
Welkom En veel plezier op het forum
 
Hoi Zyzzalive, welkom bij het Genootschap
 
Welkom!

Ja ik heb ervaring met het low & slow op zijn mini kamado. Ik zeg niet doen!
Voordat je het weet staat je tuin vol met een grotere kamado en allerlei andere bbq spul. Zo'n mini is uiteindelijk te klein..en dat bbq-en te leuk. Dus weet waar je aan begint.

Ik heb ook zo'n gietijzeren pannetje als platesetter gebruikt..maar ik heb daar toen wat zand in gedaan. Water verdampt veel te snel in die kleine ruimte en het vet wat lekt in dat pannetje gaat verbranden met vieze bittere smaak tot gevolg. Met wat fijn zand had ik dat probleem niet.
 
Terug
Bovenaan Onderaan