- Berichten
- 7.111
Beste BBQ-vrienden!
Toen het van de week weer lekker uien-weer was met harde wind en striemende regens en ik daardoor wat nerveus door het huis aan het dralen was, vroeg mijn dochter - voorzichtig - wat is er aan de hand pap? Ik zei, er is weer een foto-wedstrijd en ik moet pizza maken deze maand... toen vroeg ze - iets minder voorzichtig - maar je hebt die wedstrijd toch al eens gewonnen pap? Ik zei 'ja lief, al dertien keer...'. 'Maar dan sla je toch gewoon een keertje over?'
'Tja lief, maar mijn volgers rekenen op mij. Als Influencert moet ik mijn volgers tevreden houden.' Dat begreep ze natuurlijk wel... maar voegde ik er nog aan toe, 'Weet je nog die mooie foto's van Marc (@mrooding) met z'n geweldige nieuwe hout oven? Daar zit vast al de winnende foto bij voor deze maand.' Nu aarzelde ze even en ik hoorde haar - nog voorzichtiger dan daarvoor - mompelen: 'Mafkees'.
Dus zo was 'ie geboren... de Pizza Pazzo de Legare Picante... vrij vertaald de Pizza van een Leipo!
Hij begon overigens als elke andere pizza hier in huis... met een mooi soepel deegje:
Ik volgde de aanpak van Sander (@SandyMan) omdat hij via de Ooni-calculator handige tips deelde en ik houd van de smaak van koud gefermenteerd deeg. Dat geeft een prachtige rijke smaak en een heel lekker mondgevoel.
Gewoon lekker lui 10 minuten laten draaien in de Kitchen-Aid:
En omdat hydratatie extreem belangrijk is bij het bereiden van Pizza:
Dus afgelopen zondag gingen we het gefermenteerde deegje gebruiken als basis voor de Picante Extravaganza:
Met mijn eigen hot-sauce en wat tomaten, en:
Mooie worstjes uit Italië, van de Sligro en van de slager!
Deegje mooi opbollen tot 4 bollen van 250 gram en lekker laten rijzen.
Toppings voorbereiden zodat ik straks vlot door kon:
Ik had mijzelf getrakteerd op een heel fijn speledingetje:
Binnen 45 minuten had ik de pizza opstelling in het ei steady op 250°C.
En vlot kwam de eerste voor Mario en Luigi er mooi af!
Het hele gezin moest gevoed dus ik hield de Sport-Drank op peil:
Het was echt heel lekker!
Lekker nog met wat verse kerstomaatjes, heerlijk!
Oh en onlangs ging het hier over extravagante houtskool consumptie bij Pizza bereiding. Dat viel mij dus heel erg mee. Ik heb zeker twee uurtjes geknald in deze opstelling en na een half uurtje volledig gedoofd maakte ik dit eind beeld van de - daarvoor nog volle - kolenmand. Big Green Egg Large met Dammers gevuld na de pizza-sessie:
Happy Days lieve BBQ-Vrienden. Duimpje omhoog en abonneer je op mijn kanaal!
Toen het van de week weer lekker uien-weer was met harde wind en striemende regens en ik daardoor wat nerveus door het huis aan het dralen was, vroeg mijn dochter - voorzichtig - wat is er aan de hand pap? Ik zei, er is weer een foto-wedstrijd en ik moet pizza maken deze maand... toen vroeg ze - iets minder voorzichtig - maar je hebt die wedstrijd toch al eens gewonnen pap? Ik zei 'ja lief, al dertien keer...'. 'Maar dan sla je toch gewoon een keertje over?'
'Tja lief, maar mijn volgers rekenen op mij. Als Influencert moet ik mijn volgers tevreden houden.' Dat begreep ze natuurlijk wel... maar voegde ik er nog aan toe, 'Weet je nog die mooie foto's van Marc (@mrooding) met z'n geweldige nieuwe hout oven? Daar zit vast al de winnende foto bij voor deze maand.' Nu aarzelde ze even en ik hoorde haar - nog voorzichtiger dan daarvoor - mompelen: 'Mafkees'.
Dus zo was 'ie geboren... de Pizza Pazzo de Legare Picante... vrij vertaald de Pizza van een Leipo!
Hij begon overigens als elke andere pizza hier in huis... met een mooi soepel deegje:
Ik volgde de aanpak van Sander (@SandyMan) omdat hij via de Ooni-calculator handige tips deelde en ik houd van de smaak van koud gefermenteerd deeg. Dat geeft een prachtige rijke smaak en een heel lekker mondgevoel.
Gewoon lekker lui 10 minuten laten draaien in de Kitchen-Aid:
En omdat hydratatie extreem belangrijk is bij het bereiden van Pizza:
Dus afgelopen zondag gingen we het gefermenteerde deegje gebruiken als basis voor de Picante Extravaganza:
Met mijn eigen hot-sauce en wat tomaten, en:
Mooie worstjes uit Italië, van de Sligro en van de slager!
Deegje mooi opbollen tot 4 bollen van 250 gram en lekker laten rijzen.
Toppings voorbereiden zodat ik straks vlot door kon:
Ik had mijzelf getrakteerd op een heel fijn speledingetje:
Binnen 45 minuten had ik de pizza opstelling in het ei steady op 250°C.
En vlot kwam de eerste voor Mario en Luigi er mooi af!
Het hele gezin moest gevoed dus ik hield de Sport-Drank op peil:
Het was echt heel lekker!
Lekker nog met wat verse kerstomaatjes, heerlijk!
Oh en onlangs ging het hier over extravagante houtskool consumptie bij Pizza bereiding. Dat viel mij dus heel erg mee. Ik heb zeker twee uurtjes geknald in deze opstelling en na een half uurtje volledig gedoofd maakte ik dit eind beeld van de - daarvoor nog volle - kolenmand. Big Green Egg Large met Dammers gevuld na de pizza-sessie:
Happy Days lieve BBQ-Vrienden. Duimpje omhoog en abonneer je op mijn kanaal!
Laatst bewerkt: