- Berichten
- 10.082
Beste bbq collega's,
Onlangs kwam ik nog een kilootje procureur tegen in de vriezer. Te klein voor pp (vind ik) en pork steaks hadden we nog niet zo heel lang gelden gemaakt:
www.bbqgenootschap.nl
Char Sui zou het worden. Het was alweer een hele tijd geleden dat we dit hadden klaargemaakt dus goed idee.
En ook de bami vinden we hier erg lekker, dus ook hierover was geen discussie.
Recept voor de Char Sui en de bami komen van @Ewald , zie hiervoor het receptendeel van dit mooie forum.
Hier en daar een kleine afwijking omdat ik ook niet altijd alles in huis heb, maar de smaak is er niet minder om.
Op donderdag de marinade gemaakt (ik vind het prettig om eea voor te bereiden en zo het werk te spreiden. smaken krijgen dan ook de tijd om in te trekken)
Op vrijdag het vlees gesneden en in de marinade gedaan
Zaterdag de bami gemaakt en het vlees op de bbq gegooid.
En ook op zaterdag: onszelf helemaal te buiten gegaan omdat het zo lekker is
De pic's or it didn't happened
De marinade
Het vlees gesneden en in de marinade
Daarna als avondeten een knoflooksoepje met cayennepeper en geroosterd brood gemaakt
Hoe lekker kan soep zijn.....heerlijk
De volgende dag de voorbereidingen voor de bami
Einde vd middag mocht het vlees op het rooster. Even roken met een klein stukje eik en doorgaren tot een kern van 70-75 gr
En na een uurtje of zo:
In reepjes snijden
En op het bordje
OMG wat blijft dit toch ontzettend lekker. De combi met bami en char sui is echt goud.
Dank voor het kijken
Rick
Onlangs kwam ik nog een kilootje procureur tegen in de vriezer. Te klein voor pp (vind ik) en pork steaks hadden we nog niet zo heel lang gelden gemaakt:
Porksteak
Beste bbq collega's Enige tijd geleden stond ik met een stukje procureur van ca 1 kilo in mijn handen te verzinnen wat ik er eens van zou gaan maken. Shoarma was nog kort ervoor van het spit gekomen en pp was geen tijd voor....... Het luxe-probleem was snel opgelost toen me te binnenschoot dat...

Char Sui zou het worden. Het was alweer een hele tijd geleden dat we dit hadden klaargemaakt dus goed idee.
En ook de bami vinden we hier erg lekker, dus ook hierover was geen discussie.
Recept voor de Char Sui en de bami komen van @Ewald , zie hiervoor het receptendeel van dit mooie forum.
Hier en daar een kleine afwijking omdat ik ook niet altijd alles in huis heb, maar de smaak is er niet minder om.
Op donderdag de marinade gemaakt (ik vind het prettig om eea voor te bereiden en zo het werk te spreiden. smaken krijgen dan ook de tijd om in te trekken)
Op vrijdag het vlees gesneden en in de marinade gedaan
Zaterdag de bami gemaakt en het vlees op de bbq gegooid.
En ook op zaterdag: onszelf helemaal te buiten gegaan omdat het zo lekker is
De pic's or it didn't happened
De marinade
Het vlees gesneden en in de marinade
Daarna als avondeten een knoflooksoepje met cayennepeper en geroosterd brood gemaakt
Hoe lekker kan soep zijn.....heerlijk
De volgende dag de voorbereidingen voor de bami
Einde vd middag mocht het vlees op het rooster. Even roken met een klein stukje eik en doorgaren tot een kern van 70-75 gr
En na een uurtje of zo:
In reepjes snijden
En op het bordje
OMG wat blijft dit toch ontzettend lekker. De combi met bami en char sui is echt goud.
Dank voor het kijken
Rick