BasBQ
Beef en Steak

Nieuwe Kamado Joe: Konnected Joe

Heb het filmpje nog eens goed bekeken en werd toch een beetje verliefd 😉.
Behalve dat de controller niet verplicht gebruikt moet worden hebben ze de kolenmand weer verbeterd (was al goed) en ook de tand die het vasthoud ook verbeterd. De handvaten zijn ook een aanwinst. Het bladeren van de dop is ook slim opgelost.
Dit laat voor mij toch zien dat KJ een merk is dat niet achterover leunt of keer op keer vergeet om fouten te verbeteren. Zoals Basterd met z’n dop.
De verbetering van de dop had ik nog niet gezien. Heb het nu snel bekeken maar zoals ik het nu zie hebben ze dus de binnenkant van de dop (binnengedeelte) niet geverfd. op zich een goede stap alleen het buitenste gedeelte van de binnenzijde is wel nog geverfd en bij mij begint dat ook af te bladderen na verloop van tijd dus volgens mij is het probleem dan pas deels verholpen.

Ik heb zelf al eens zitten denken om de dop te laten cerakote ik verwacht dat dit wel blijft zitten.
Binnenkort toch maar weer eens een mail wagen voor een nieuwe dop kijken of ik dan voor mijn KJ2 ook de nieuwe versie krijg.
 
KJ had de afgelopen jaren zo'n goeie dop dan? Misschien als je graag afgebladderde verf eet ;)
En Bastard heeft nu toch ook een nieuwe dop op z'n VX? Geen idee of dat was is overigens...
Het gaat erom dat ze hem verbeteren, dat heeft basterd niet gedaan.

Lijkt mij wel tof. Kunnen schakelen tussen manueel of automatisch is prettig en maakt m veelzijdig.

Tof dat ze doorontwikkelen, al vraag ik mij af in hoeverre deze ontwikkelingen bijdragen aan een beter product (voedsel). Ik ben toch vaak zeer tevreden met het eten van mijn Grill Guru en bij mindere resultaten ligt het vaak aan de gebruiker

Verstuurd vanaf mijn CPH2065 met Tapatalk
Laten we wel zijn, je hebt geen dure kamado nodig voor lekkere barbecue. Een simpele barbecue met deksel is voldoende.

Maar ja, je wil niet ieder jaar opnieuw naar de bouwmarkt voor een nieuwe, dus koop je een Weber of Napoleon.
Daar kan je alles op maken, mits je wat tips and tricks gebruikt.
Voor wat meer gemak ga je dan naar een kamado. Daarbij bepaalt de prijs vaak de service, kwaliteit en garantie.
Maar als ik eerlijk ben kan ik alles maken op mijn Weber kettle.
 
Mooie ontwikkeling weer! Ik snap de hele discussie omtrent het gebruik van een controller of zelf de temperatuur bewaken wel.

Ik vond een controller altijd een beetje “valsspelen” maar sinds ik vader ben geworden zweer ik bij mijn InkBird controller voor langere sessies .
 
Het zijn allemaal mooie ontwikkelingen en het is weer een heel mooie bbq, en zoals al het nieuwe wat op de markt komt moet het terecht terugverdiend worden.

Wat ik eigenlijk gewoon jammer vind, is dat dit soort bbq-s niet voor de doorsnee bbq-er ( zoals ik ) met een klein budget is weggelegd, de aanschafprijs van rond de 2000 euro ( komt daar nog wat bij? ik heb me er verder niet in verdiept ) is voor mij persoonlijk bijna 2 keer een maandinkomen en er voor sparen zou me meer dan 3 jaar kosten om hem bij elkaar te krijgen.

Ik kijk wel mee met filmpjes en plaatjes van mensen die die hier neerzetten en in de tussentijd vermaak ik me met mijn Weber 47 en WGA daar maak ik zoals Frits al zei ook veel lekkers op al is het dan wat simpeler qua opzet ;)
Bovenstaande is overigens geen afgunst, voor degene die het kunnen en willen betalen wens ik er heel veel plezier mee en ik wacht de eerste recensies hier af.
 
Dat klopt, en nu de grote maar :) .

Ik merk het grote verschil vooral in niet meer "gevangen" te zijn.
Zonder controller durf ik geen 4h van huis weg gaan.
Met controller druf ik dat wel.

Toen ik een tijdje geleden die beefhammer heb gemaakt zat ik na onze wandelen een pint te drinken, even controleren wat de kern is.
Hmm, dat gaat krap worden voor het avondeten, ok, temp bijstellen van 110 naar 130°C.
Dat is voor het gemak van een controller.

Ook als er bezoek is, dan moet je er gewoon niet naar omzien en kan je meer tijd in je bezoek steken en gebeuren er veel minder snel fouten doordat je afgeleid bent.

Dat klopt idd. Voordat ik de controller had, ging ik tussendoor nog joggen of naar de winkel. Max een uurtje weg. En dan was soms de temp 3° omhoog of omlaag. No big deal. Maar met de controller kan men langer weg en kan men tijdens de sessie vanop een andere locatie de temperatuur wat bij regelen zoals ge aanhaalt.

Sommigen vinden het niets, maar ik zie er wel de voordelen in.
 
Het gaat erom dat ze hem verbeteren, dat heeft basterd niet gedaan

Maar KJ toch ook jaren niet? Iedere keer als de verf afbladerde kreeg je gewoon een nieuwe waar de verf ook weer van afbladderde...
Bij de bastard krijg je ook gewoon een nieuwe dop als hij niet goed past. En nu met de VX hebben ze een nieuw model, maar nogmaals: geen idee of dat iets is.
 
BBQ controller, ik gebruik m’n Fireboard graag wanneer ik thuiswerk en een dag heb met veel lange meetings waarbij ik niet snel even weg kan lopen. Wanneer ik bv een iets kleinere procureur iets harder zie gaan dan gewenst, dan gooi ik tijdens een meeting de temperatuur omlaag zodat het niet te vroeg gaar is.

Maar ingebouwde controller in een kamado van zo’n 2000 euro? Zou ik niet snel doen. Ik heb mijn dure kamado’s gekocht om er tientallen jaren mee te doen. En ik verwacht niet dat de electronica zolang meegaat (zeker wanneer ie het hele jaar buiten staat) of na zoveel tijd nog ondersteunt wordt in de cloud? Is de ingebouwde wifi standaard over 10 jaar nog bruikbaar?

Maar ingebouwd geeft wel iets minder gedoe met snoeren en aansluiten.
 
Laatst bewerkt:
Gisteren gehoord dat hij wordt gepresenteerd op de eerstkomende show.

Daarna waarschijnlijk te zien bij evenementen en in de winkel.
 
Maar ingebouwde controller in een kamado van zo’n 2000 euro? Zou ik niet snel doen. Ik heb mijn dure kamado’s gekocht om er tientallen jaren mee te doen. En ik verwacht niet dat de electronica zolang meegaat (zeker wanneer ie het hele jaar buiten staat) of na zoveel tijd nog ondersteunt wordt in de cloud? Is de ingebouwde wifi standaard over 10 jaar nog bruikbaar?

Maar ingebouwd geeft wel iets minder gedoe met snoeren en aansluiten.

daar heb je zeker een punt, of gaat dit ook vallen onder de levenslange garantie, wifi standaard wordt niet meer ondersteund en je krijgt een nieuwe...
 
ik vind het mooi dat Kamado Joe. dit durft te doen. de markt is super klein je concurreert nu op 2 fronten Kamado met een controller. of bv een pellet grill. ding ziet er super slick uit.
 
De pelletjoe is er nooit gekomen, ik denk dat ze een deel van de ontwikkeling van dat apparaat hierin hebben gestoken. De gravity van masterbuild werkt tenslotte ook met houtskool.
 
Uiteraard een mooi stukje techniek en cool dat ze blijven innoveren.

Zelf zou ik het niet zo snel kopen aangezien ik het spelen met vuur juist leuk en een uitdaging vind.

Ik vind de prijs nog best meevallen eerlijk gezegd
 
De prijs is inmiddels aangepast naar 2199.
 
Dat klopt, en nu de grote maar :) .

Ik merk het grote verschil vooral in niet meer "gevangen" te zijn.
Zonder controller durf ik geen 4h van huis weg gaan.
Met controller druf ik dat wel.

Toen ik een tijdje geleden die beefhammer heb gemaakt zat ik na onze wandelen een pint te drinken, even controleren wat de kern is.
Hmm, dat gaat krap worden voor het avondeten, ok, temp bijstellen van 110 naar 130°C.
Dat is voor het gemak van een controller.

Ook als er bezoek is, dan moet je er gewoon niet naar omzien en kan je meer tijd in je bezoek steken en gebeuren er veel minder snel fouten doordat je afgeleid bent.

Ik ben nogal van het KISS* systeem (Keep it Simple Stupid)...

Maar Stijn heeft toch een unique selling point* te pakken.
Ik zie ook wel waar het heen gaat. Dat je remotely* jouw slow cooking* proces kan controleren.

* denk gooi er wat Engelse termen erin ;)
 
Ik ben nogal van het KISS* systeem (Keep it Simple Stupid)...

Maar Stijn heeft toch een unique selling point* te pakken.
Ik zie ook wel waar het heen gaat. Dat je remotely* jouw slow cooking* proces kan controleren.

* denk gooi er wat Engelse termen erin ;)

Je bent wel de , vergeten...

Keep it simple, Stupid 😁

Maar inderdaad, van op afstand toch een oogje in het zeil houden, of als je gezellig pinten zit te zuipen met vrienden en even bent afgeleid blijft hij mooi stabiel.
Ook van temperatuur veranderen terwijl je nog steeds gezellig de volgende pint drinkt is een fluitje.
 
Ja, daar dacht ik ook meteen aan. Wilde eigenlijk een kamado, maar de hoge prijs en andere zaken leiden er toe dat we een pellet grill hebben aangeschaft. Mijn vrouw doet nu ook gezellig mee.

Dit zou inderdaad een goede optie zijn gewest, maar de hoge prijs is wel een dingetje.
 
Ik begrijp het wel. De kamado heb ik vooral voor het gemak en het lekkere van eten klaarmaken boven houtskool. Het spelen met vuur of houtskool heeft voor mij niet perce een toegevoegde waarde.

Ook ik werk met een controller. Als vader van 2 jonge kinderen echt zalig. Ik maak vaak de Q eind van de ochtend of begin middag al aan. Stel em in op lage temperatuur, zodat ik dat niet hoef te doen in heat of the moment.
Maar ook als wij even wat langer van huis gaan vind ik het zalig. Het scheelt toch een aantal keer naar buiten gaan.

Ik weet alleen niet of ik dit gelijk ingebouwd zou willen hebben. Wat inderdaad als dit over 10 jaar kappot gaat....
En gemiste kans is de automatische ontsteking op afstand, zodat je Q op temperatuur is, zodra je thuis komt van werk.
 
Ik vind bbqen eigelijk ook niks aan , gedoe allemaal.
Dus heb mijn kat beter afgericht..
Hoef ik ook niks meer te doen 😜
Screenshot_20230329_210308_Samsung Internet.jpg
 
En gemiste kans is de automatische ontsteking op afstand, zodat je Q op temperatuur is, zodra je thuis komt van werk.
Dit zal vast zijn vanwege veiligheidsredenen. Stel je hebt je (kunstof) beschermhoes nog over je kamado zitten. (Kans dat Kamado Joe door de rechtszaken in de VS failliet gaat)
Of iemand weet de cloud api van Kamado joe te hacken en zet zo alle verbonden kamado’s aan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan