- Berichten
- 1.614
Aangezien Miso een zoute bereiding is en een mooie smaak geeft dacht ik om eens een steak te zouten met Miso.
Naar de beenhouwer 550gr hereford entrecote.
Potje miso goed bestuderen en kijken wat het zoutgehalte is.
Als ik op 2% zout wil uitkomen moet ik dus 30gr Miso toevoegen.
In de vacuumzak voor een weekje
Fast forward, 1 week verder
Low en slow tot kern 40°C en dan op de speksteen afgegrild tot kern 48°C
Zelfgesneden frietjes, home made mayonaise, witloof, misosteak, wijntje.
Eindconclusie:
Super lekker maar je smaak eigenlijk vooral de Miso en minder het vlees.
Volgende poging Miso halveren en aanvullen met zeezout.
Naar de beenhouwer 550gr hereford entrecote.
Potje miso goed bestuderen en kijken wat het zoutgehalte is.
Als ik op 2% zout wil uitkomen moet ik dus 30gr Miso toevoegen.
In de vacuumzak voor een weekje
Fast forward, 1 week verder
Low en slow tot kern 40°C en dan op de speksteen afgegrild tot kern 48°C
Zelfgesneden frietjes, home made mayonaise, witloof, misosteak, wijntje.
Eindconclusie:
Super lekker maar je smaak eigenlijk vooral de Miso en minder het vlees.
Volgende poging Miso halveren en aanvullen met zeezout.