- Berichten
- 314
hallo allemaal,
binnenkort wil ik een keer wat op een pizzasteen doen, tot nu toe heb ik daar namelijk weinig ervaring mee en ik hoop dat iemand me van wat advies kan voorzien. Ik heb een Weber 47cm compact (dus geen dekselthermometer), met een pizzasteen die precies mooi op het rooster past. Eén van de dingen die ik binnenkort eens een keer wil maken is kaasuienbrood (daar ben ik dol op). De recepten die ik heb gevonden zeggen dat tussen de 180 en 220 (afhankelijk van het recept) de ideale temperatuur is en zou zo'n 20-25 minuutjes moeten. Weet iemand hoeveel ecobrasa-briketten ik daarvoor ongeveer nodig zou hebben (als ik ze allemaal tegelijk aansteek)?
Daarnaast: is het handig om de briketten te verdelen over het onderrooster of meer aan de zijkant te leggen (in een kring tegen de zijkant aan)? Ik had namelijk gelezen dat (veel) hitte onder de pizzasteen zelf geen goed idee is.
binnenkort wil ik een keer wat op een pizzasteen doen, tot nu toe heb ik daar namelijk weinig ervaring mee en ik hoop dat iemand me van wat advies kan voorzien. Ik heb een Weber 47cm compact (dus geen dekselthermometer), met een pizzasteen die precies mooi op het rooster past. Eén van de dingen die ik binnenkort eens een keer wil maken is kaasuienbrood (daar ben ik dol op). De recepten die ik heb gevonden zeggen dat tussen de 180 en 220 (afhankelijk van het recept) de ideale temperatuur is en zou zo'n 20-25 minuutjes moeten. Weet iemand hoeveel ecobrasa-briketten ik daarvoor ongeveer nodig zou hebben (als ik ze allemaal tegelijk aansteek)?
Daarnaast: is het handig om de briketten te verdelen over het onderrooster of meer aan de zijkant te leggen (in een kring tegen de zijkant aan)? Ik had namelijk gelezen dat (veel) hitte onder de pizzasteen zelf geen goed idee is.