BasBQ
Beef en Steak

Bastard VX

 
 
 
 

Pascal

Gemarineerd
Berichten
1.843
Zit ik gisteren op youtube wat filmpjes te kijken, krijg ik een teaser te zien van de Bastard VX. Zo te zien een nieuwe top vent en een nieuwe luchtsleuf.

Ik kan er verder niet veel over vinden. Vooral die precisiontop ben ik wel geïnteresseerd in. Iemand anders al meer info gezien?
 
Als ik deze link volg staat ie voor 1999 euro in de boeken. LINK
 
Altijd leuk die voorpret. Ben benieuwd!
 
Waar zijn die tijden gebleven dat de bastard nog een innovatief merk was met een scherpe prijs...
 
Waar zijn die tijden gebleven dat de bastard nog een innovatief merk was met een scherpe prijs...
Inderdaad prijzig. Of beter gezegd: marktconform.
Maar innovatief kan je niet zoveel over zeggen lijkt mij, aangezien er nog niet duidelijk is hoe die VX er uit ziet.
 
Ziet er gelikt uit , ben benieuwd om hem in het echt te zien .
 
Inderdaad prijzig. Of beter gezegd: marktconform.
Maar innovatief kan je niet zoveel over zeggen lijkt mij, aangezien er nog niet duidelijk is hoe die VX er uit ziet.
Marktconform en absurd lijken dicht bij elkaar te liggen 😁. Iedereen moet het zelf weten maar de prijzen zijn flink overhiped helaas.
 
Marktconform en absurd lijken dicht bij elkaar te liggen 😁. Iedereen moet het zelf weten maar de prijzen zijn flink overhiped helaas.
Dat bedoel ik te zeggen idd ;)
Sinds de corona wil iedereen een kamado, dus ze kunnen vragen wat ze willen lijkt het wel.
Geen idee wat het kost om zo'n ding te produceren, en een bedrijf runnen/marketing etc. kost ook geld natuurlijk. Maar dan nog denk ik dat er flink winst gemaakt wordt. En geef ze eens ongelijk... ;)
 
Ze bestaan 10 jaar, dus daar zal de X wel vandaan komen gok ik.
Ook is hij niet meer rond maar afgeplat. Alle marketingpraatjes gaan altijd over de kracht van die ronding en dat dat stralingswarmte geeft op je vlees op het rooster. Dus interessante keuze om daar van af te wijken.
Er zitten andere tafeltjes op. In de video althans. En dan is er die dop. Idd een schuif aan de zijkant gezien de luchtsleuf in het zij aanzicht. Maar ook een scharnier bovenop. Dus hij lijkt half opengezet te kunnen worden. Wat doet dat als er een sterke luchtstroom is of overdruk?
Oh ja, een nieuwe regelschuif onder. Lijkt op twee delen. Schuiven nu een deel naar links. Passen je regelaaradapters nog? Of moet je daar een nieuwe voor scoren?

Reuze spannend hoe het allemaal in de praktijk is.
 
Laatst bewerkt:
Vooral de luchtinlaten ben ik idd benieuwd naar. Twee kanten naar elkaar. Ik ben benieuwd hoe goed dat afsluit en die dop... Nu moet ik om echt te stoken de dop eraf halen. Zo creëer je de grootste trek. Logisch. Maar irritant. Wat dat betreft springt de dop van de BGE er bovenuit door zijn praktische 'simpelheid' Al vaker over nagedacht om die op de Bastard te zetten (als dat past). Ik denk dat ze dit ook beseffen en door deze ingreep de doop meer mogelijkheden willen geven om open te gaan. Ik ben ook erg benieuwd hoe dit uitpakt, maar zo op het eerste gezicht gaat de eenvoud van BGE moeilijk verslagen worden.
 
Op het 2019 model past de BGE dop. Bij de latere versies niet meer dacht ik. Maar misschien is er iemand hier die er één op een nieuwer model heeft zitten?
 
Ondanks dat er veel mensen zijn die te veel speling hebben op hun topvent, vind ik die van mij (model 2020) goed werken.
Ja, als je hem maximaal open wil moet je het bovenste deel er af tillen. Als hij heet is doe je ff een handschoen aan en dan is dat geen probleem.
 
Ik heb ook bijna geen problemen met mijn 2022 urban topvent, sluit goed af en werkt prima
 
Er zijn genoeg mensen hier die wel problemen hadden, ook met de latere versies. Dus er ging toch ergens niet goed bij Bastard.
 
Ik hoorde naar aanleiding van onze podcast van Bastard dat de VX naast de huidige modellen komt.
 
Ok. Interessante keuze. Ik ben wel benieuwd naar de eerste gebruikers ervaringen met de VX. Weet niet hoe verstandig het is om qua prijs nog dichter naar de BGE en KJ toe te kruipen.
 
Zonder reclame te willen maken, maar hier staat de 10 jaar limited edition dan.

VX
 
Op de foto’s zie ik niet veel nieuws 🤷‍♂️ Ook geen andere top vent bijvoorbeeld
 
Terug
Bovenaan Onderaan