BasBQ
Beef en Steak

1e keer beer can chicken op de weber master touch premium

 
 

W3b3r-Bokx

Sprokkelaar
Berichten
30
Vandaag voor het eerst beer can chicken gemaakt.

Gisteravond in de rub gezet en dan vandaag begonnen 😀.

Gestart door beide kolenmandjes vol te gooien, alleen was te temperatuur toen veelste hoog (250 graden). Bezig geweest met leeg halen tot ik rond de 180 graden uit kwam.
Toen de dame op de bbq gezet en gewacht tot een kern van ongeveer 85 graden.

Het eind resultaat was lekker, volgende keer zou ik alleen het velletje wel krokanter willen hebben.

Leuk gerecht en zeker voor herhaling vatbaar 😋🐔

IMG_20220814_180301.jpg


IMG_20220814_164646.jpg


IMG_20220814_163753.jpg


IMG_20220813_204821.jpg
 
Huuh je kan toch je kleppen dicht zetten
Je kip ziet er top uit
Je kan bij kern 65 graden je plate zetter eruit halen voor dat korstje
 
Huuh je kan toch je kleppen dicht zetten
Je kip ziet er top uit
Je kan bij kern 65 graden je plate zetter eruit halen voor dat korstje
Klopt had ik ook gedaan maar het bleef vandaar. Ik heb de diffuser plate dit keer niet gebruikt, maar alleen de kolenmandjes aan beide kanten. Dan ga ik dat de volgende keer toch maar proberen, bedankt voor de tip!
 
Lekker kippetje zo.

Gefeliciteerd met je 🐔
 
Als eerste gefeliciteerd met je tokkie award.

Waarom staat se luchtschuif in de deksel dicht ?
Tja temperatuur regelen is en blijft lastig. Gelukkig werk je met een prima Q.
Met deze buiten temperatuur (30+ C) zou ik een setting advisereb van 5 á 6 hete kolen en 8 koude kolen per brikettenmand.

Tipje, maak voor jezelf een logboekje met de settings per run. Inclusief buitentemp, kerntemp, en roostertemp.

Succes.
 
Terug
Bovenaan Onderaan