- Berichten
- 10.088
Beste bbq collega's
Ik had nog nooit babi pangang gemaakt, en dacht: het moet er maar eens van komen. Maar helaas geen tijd om een mooi stuk buikspek te scoren dus was er het idee om het met speklapjes te maken
Terwijl deze rustig lagen te wachten in de koelkast, kwam mijn bbq mattie @Barbeknoei ook met het idee om van het weekend babi pangang te maken. Ik dacht gelijk aan de speklapjes in zijn vriezer en dat hij een volgende pak bij moest halen want een is geen
.
Het recept van @Ewald als basis-leidraad gebruikt.
bbqgenootschap.nl
Gelijk valt natuurlijk op dat ik praat over speklapjes en niet over een stuk buikspek. Enfin eerst de saus maken, zodat deze een nachtje kan rusten.
(tot zover het betere knip-en-plak-werk
, nu aan de slag met de pics)
De saus al op donderdag voorbereid, evenals het kruiden van de speklapjes.
Helaas geen foto's hiervan, maar wel van een mooie pot met heerlijk babi pangang saus
Gisteren was het dan zover. Ik heb er voor gekozen om de speklapjes op te binden en aan het spit te garen.
Het opbinden:
Na deze noeste arbeid even tijd voor een rustmomentje. een heerlijk glaasje zelfgemaakte limoncello, lekker in het zonnetje in de tuin. Och, wat is het leven dan mooi
OK, genoeg genikst. Aan de slag. Spek op het spit en een beetje inspiratie gezocht voor een eenvoudige maar lekker nasi bij onze Beb
Jaja, ik weet het. De eitjes moeten nog ff opgebakken worden, maar dit was een makkelijke snelle foto

En hoppa, daar gaat ie dan
Ondertussen de nasi ff gedaan
Ook nog even snel het vlees checken. Gaat goooeeeeedddd
Beetje saus opwarmen. Man man man, wat ruikt dat lekker
Na ongeveer 1,5uur was het klaar. Op het plankje even alle touwtjes lossnijden en daarna in stukjes snijden.
Op het bordje
Wat hebben we lekker gegeten, en wat is de smaak van de saus intens. Echt super dit.
@Ewald dank voor het recept. Heb spijt dat ik dit niet eerder heb gemaakt. Heerlijk.
En oh ja, natuurlijk nog wat saus over, dat gaat lekker in de vriezer
Dank voor het kijken
Rick





Ik had nog nooit babi pangang gemaakt, en dacht: het moet er maar eens van komen. Maar helaas geen tijd om een mooi stuk buikspek te scoren dus was er het idee om het met speklapjes te maken
Terwijl deze rustig lagen te wachten in de koelkast, kwam mijn bbq mattie @Barbeknoei ook met het idee om van het weekend babi pangang te maken. Ik dacht gelijk aan de speklapjes in zijn vriezer en dat hij een volgende pak bij moest halen want een is geen

Het recept van @Ewald als basis-leidraad gebruikt.
Buikspek: Babi spek (buikspek Babi Pangang style)
Gepekeld krokant buikspek babi pangang style. Ingredienten: - Buikspek (zonder zwoerd) Per kilogram buikspek - 10 gram zout (Fleur de Sel) = 1% - 5 gram suiker (rietsuiker) = 0,5% - 1 el. rijstazijn (Chinese, die is veel zachter van smaak dan de Japanners) - Paar slagen zwarte Peper uit de...

Gelijk valt natuurlijk op dat ik praat over speklapjes en niet over een stuk buikspek. Enfin eerst de saus maken, zodat deze een nachtje kan rusten.
(tot zover het betere knip-en-plak-werk

De saus al op donderdag voorbereid, evenals het kruiden van de speklapjes.
Helaas geen foto's hiervan, maar wel van een mooie pot met heerlijk babi pangang saus
Gisteren was het dan zover. Ik heb er voor gekozen om de speklapjes op te binden en aan het spit te garen.
Het opbinden:
Na deze noeste arbeid even tijd voor een rustmomentje. een heerlijk glaasje zelfgemaakte limoncello, lekker in het zonnetje in de tuin. Och, wat is het leven dan mooi
OK, genoeg genikst. Aan de slag. Spek op het spit en een beetje inspiratie gezocht voor een eenvoudige maar lekker nasi bij onze Beb
Jaja, ik weet het. De eitjes moeten nog ff opgebakken worden, maar dit was een makkelijke snelle foto


En hoppa, daar gaat ie dan
Ondertussen de nasi ff gedaan
Ook nog even snel het vlees checken. Gaat goooeeeeedddd
Beetje saus opwarmen. Man man man, wat ruikt dat lekker
Op het bordje
Wat hebben we lekker gegeten, en wat is de smaak van de saus intens. Echt super dit.
@Ewald dank voor het recept. Heb spijt dat ik dit niet eerder heb gemaakt. Heerlijk.
En oh ja, natuurlijk nog wat saus over, dat gaat lekker in de vriezer

Dank voor het kijken
Rick




