- Berichten
- 5.112
Ik had me een diner uitgedacht met mexicaanse invloeden. Helaas is eea letterlijk in de wind komen te staan, met een rommelig resultaat.
Helaas ontbreken enkele foto's van de bordjes.
Een middag en avond met verbeterpuntjes. De gasten hebben echter alles op gegeten en gedronken ( op 1 partje cornbread na)...en waren tevreden.
Gerechten:
- Cornbread met jalapeno, spekjes, maiskorrels
- Huevos Rangeros
- Pico di Gallo
- Kalfsmuis met mexicaanse rub.
- Gegrilde groenten
Cornbread.
Ik had adv de diverse filmpjes en recepten de baktijd op 30' geschat. Werden 55 min op 200 C. met platesetter en pizzasteen.
Kreeg hem net niet geheel los van de skillet. Volgende keer een bakpapiertje erin.
Huevos Rancheros als tussengerecht.
Op de W57. Temp. op 200 C. Q ivm de wind moeten verzetten. Eitjes wilden niet stollen, kolenbak uit.....

Op smaak gebracht met een plakje spek onder het ei, spaanse peper en knoffie. Gerookt met cederhout.
Wilden eerst niet garen, vervolgens net te lang gelegen. Eigeel aan de droge kant.... volgende keer beter.
Kalfsmuis.
Vorige week bij de Sligro in de aanbieding, dus hopla in het karretje. 1kg muisje
Gerubd met een mexicaanse kruidenmix. Daarna indirect op 100 C. voor de duur van 1h 20 min. langzaam gegaard tot een kern van 52 - 53 C. Vlees was op enkele plaatsen steviger van bite. Over het algemeen mals.
Gegrilde groenten.
Ondanks het feit dat de zon gisteren weer een noordelijke declinatie kreeg, werd het weer donker.
De Weber uit de wind gehaald en nog stel wat groentjes voor bij de kalfsmuis gegrild.
Bedankt voor het lezen..........
Helaas ontbreken enkele foto's van de bordjes.
Een middag en avond met verbeterpuntjes. De gasten hebben echter alles op gegeten en gedronken ( op 1 partje cornbread na)...en waren tevreden.
Gerechten:
- Cornbread met jalapeno, spekjes, maiskorrels
- Huevos Rangeros
- Pico di Gallo
- Kalfsmuis met mexicaanse rub.
- Gegrilde groenten
Cornbread.
Ik had adv de diverse filmpjes en recepten de baktijd op 30' geschat. Werden 55 min op 200 C. met platesetter en pizzasteen.
Kreeg hem net niet geheel los van de skillet. Volgende keer een bakpapiertje erin.
Huevos Rancheros als tussengerecht.
Op de W57. Temp. op 200 C. Q ivm de wind moeten verzetten. Eitjes wilden niet stollen, kolenbak uit.....


Op smaak gebracht met een plakje spek onder het ei, spaanse peper en knoffie. Gerookt met cederhout.
Wilden eerst niet garen, vervolgens net te lang gelegen. Eigeel aan de droge kant.... volgende keer beter.
Kalfsmuis.
Vorige week bij de Sligro in de aanbieding, dus hopla in het karretje. 1kg muisje
Gerubd met een mexicaanse kruidenmix. Daarna indirect op 100 C. voor de duur van 1h 20 min. langzaam gegaard tot een kern van 52 - 53 C. Vlees was op enkele plaatsen steviger van bite. Over het algemeen mals.
Gegrilde groenten.
Ondanks het feit dat de zon gisteren weer een noordelijke declinatie kreeg, werd het weer donker.
De Weber uit de wind gehaald en nog stel wat groentjes voor bij de kalfsmuis gegrild.
Bedankt voor het lezen..........