- Berichten
- 3.169
@MEggHead was me voor.. Dus dit voelt als een herhaling op het forum.. Toch vind ik het wel leuk om mijn ervaring met jullie te delen.
Het begon allemaal vorige week. Het stuk buikspek wat ik had gekocht voor de babi pangang was veel te groot.. Bijna 2kg, dus 1kg met de babi pangang, en toen hield ik nog een kilo over. Snel wat nitrietzout en suiker afgewogen, naar noskos, en het spekje mee ingerubt.
Vacuum getrokken.
Weekje later, na elke dag even keren mocht hij erop.
De BGE lekker rustig op 100 graden laten gaan, appel en kers gemixt.
Na een tijd (weet geen eens meer hoe lang) begon de thermometer te piepen.. 68 graden bereikt dus afgehaald, binnen geaarde hij nog verder naar 70.
Even laten staan in de keuken om vervolgens in de koelkast te zetten.
Savonds de Kids op bed eindelijk ff kijken..
En meteen plakjes en blokjes gemaakt.
Zo kunnen we een paar heerlijke burgers, pannenkoeken, pasta's of lunchbammen verrijken.
Bedankt voor het lezen..
En nog voor de mensen die epic meal time vroeger keken.. Ik had het shirt al de hele dag aan..
Het begon allemaal vorige week. Het stuk buikspek wat ik had gekocht voor de babi pangang was veel te groot.. Bijna 2kg, dus 1kg met de babi pangang, en toen hield ik nog een kilo over. Snel wat nitrietzout en suiker afgewogen, naar noskos, en het spekje mee ingerubt.
Vacuum getrokken.
Weekje later, na elke dag even keren mocht hij erop.
De BGE lekker rustig op 100 graden laten gaan, appel en kers gemixt.
Na een tijd (weet geen eens meer hoe lang) begon de thermometer te piepen.. 68 graden bereikt dus afgehaald, binnen geaarde hij nog verder naar 70.
Even laten staan in de keuken om vervolgens in de koelkast te zetten.
Savonds de Kids op bed eindelijk ff kijken..
En meteen plakjes en blokjes gemaakt.
Zo kunnen we een paar heerlijke burgers, pannenkoeken, pasta's of lunchbammen verrijken.
Bedankt voor het lezen..
En nog voor de mensen die epic meal time vroeger keken.. Ik had het shirt al de hele dag aan..