- Berichten
- 10.082
Beste bbq collega's
Carnaval weekend is bij ons van "praktiserend carnaval vieren" langzaam veranderd in worst-weekend.
Oftewel: In het carnavalsweekend maken we vaak een lekkere batch worsten.
Zo ook deze keer.
Had nog wat afsnijsels liggen van wild everzwijn.
Gekozen voor een knoflookvariant (1kg) en een chorizo variant (1kg)
Recepten komen direct uit het boek "over worst" van meneer Wateetons.
Daar gaan we
Nog wat everzwijnenvet erbij. Had ik toevallig ook liggen
Netjes afwegen 50/50 en terug in de koeling
Ondertussen de smaakmakers gemaakt
En mengen maar totdat het een plakkerige substantie wordt.
En tijdens de lunch en een bakkie pleur ff de darmpjes weken
Na de inwendige mensch verzorgd te hebben konden we aan de lag met vullen. Hier springt mijn lieftallige vrouw altijd bij om mijn worst met zachte hand te begeleiden
Zo. Done. Worstjes draaien, sorteren en vacumeren
En 2 rest-worstjes ff testen voor bij het avond eten
De knoflookworst is een beetje rimpelig daar ik de temp gecheckt heb en er vervolgens wat vet uitliep
Het smaakte weer erg goed, echter.........
De darm die bij de lokale slager gescoord is, is wat steviger dan dat ik gewend ben.
Maar, wat erger is (niet meer dan jammer, maar toch) de worsten zijn behoorlijk rul.
Voor mijn gevoel heb ik goed gemengd totdat het een plakkerige massa werd.
Had ik verder moeten mengen? Misschien teveel vet toegevoegd? Is everzwijn toch anders dan varken?
Overigens is het nog steeds een lekker worstje hoor, maar de consistentie kan beter.
Bedankt voor het kijken
Rick
Carnaval weekend is bij ons van "praktiserend carnaval vieren" langzaam veranderd in worst-weekend.
Oftewel: In het carnavalsweekend maken we vaak een lekkere batch worsten.
Zo ook deze keer.
Had nog wat afsnijsels liggen van wild everzwijn.
Gekozen voor een knoflookvariant (1kg) en een chorizo variant (1kg)
Recepten komen direct uit het boek "over worst" van meneer Wateetons.
Daar gaan we
Nog wat everzwijnenvet erbij. Had ik toevallig ook liggen

Netjes afwegen 50/50 en terug in de koeling
Ondertussen de smaakmakers gemaakt
En mengen maar totdat het een plakkerige substantie wordt.
En tijdens de lunch en een bakkie pleur ff de darmpjes weken
Na de inwendige mensch verzorgd te hebben konden we aan de lag met vullen. Hier springt mijn lieftallige vrouw altijd bij om mijn worst met zachte hand te begeleiden

Zo. Done. Worstjes draaien, sorteren en vacumeren
En 2 rest-worstjes ff testen voor bij het avond eten
De knoflookworst is een beetje rimpelig daar ik de temp gecheckt heb en er vervolgens wat vet uitliep

Het smaakte weer erg goed, echter.........
De darm die bij de lokale slager gescoord is, is wat steviger dan dat ik gewend ben.
Maar, wat erger is (niet meer dan jammer, maar toch) de worsten zijn behoorlijk rul.
Voor mijn gevoel heb ik goed gemengd totdat het een plakkerige massa werd.
Had ik verder moeten mengen? Misschien teveel vet toegevoegd? Is everzwijn toch anders dan varken?
Overigens is het nog steeds een lekker worstje hoor, maar de consistentie kan beter.
Bedankt voor het kijken
Rick