- Berichten
- 302
ingredienten.
1 kilo kip filet of kippedijen
6 eetl ketjap manis
2 eetl soja saus
4 eetl agave siroop
4 teentjes knoflook in stukjes
2 tl sambal oelek
2 tl sambal badjak
3 cm gember in stukjes
1 ui in grove stukken
2 eetl knoflook Koriander woksaus
2 tl bruine basterdsuiker.
Tja weer eens met sate aan de slag dit keer weer anders maar heerlijke zoete smaak.
voorbereiding op de sate voor morgen.
bereiding
Doe alle ingrediënten in een ziplockzak.
snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm.
meng alles goed doorelkaar en doe de ziplockzakjes goed dicht in een kom.
Bewaar 1 nacht in de koeling.
Tot morgen.
Daar zijn ze dan.
Laat de kip en marinade uitlekken in een vergiet.
Maak de sate stokjes.
Kook overgebleven marinade ongeveer 10 min al roerend in.
Maak de bbq indirect op 180 graden.
Gaar de sate ongeveer 20 min indirect smeer om de 10 min de marinade over de kip en draai om.
Na 20 min gril af boven de kolen tot een kern temp van 72 graden.
Eetsmakelijk.
Laatst bewerkt door een moderator: