- Berichten
- 3.169
Hoi vuurvriendjes!
Weer de moeite genomen om wst fotootjes te maken tijdens het koken op de BGE.
Een hele tijd geleden heb ik bij een bestelling van Vuur en Rook zo'n receptje gekregen. Een klein papiertje van LetzQ met daarop een recept: Kibbeling 3.0. De kruiden die daarin genoemd werden zaten er toevallig ook bij.
Deze is nog blijven hangen en heb daarom vandaag, toen we bijna voorgebakken kibbeling kochten, toch maar eens kabeljauw en cornflakes gekocht om het recept te volgen.
Dit recept is overigens prima online te vinden op de site van Letzq, of Google naar kibbeling 3.0.
De rub en cornflakes:
We begonnen met blokjes snijden van de kabeljauw:
Vervolgens de blokjes kabeljauw door de rub heen gehaald:
Dat zag er prima uit, rook ook nog eens goed.
Eitje klaar, en de kleingestampte cornflakes klaar en paneren!
1 ei was helaas niet genoeg dus 3 stukjes zonder paneer dan maar..
Vervolgens met een blokje kersenhout indirect op 100 graden laten garen.
Na ongeveer 3 kwartier eens de thermapen erin.. Ze begonnen er mooi te komen.. We mikte op 60 graden.
Toen ze goed waren mee naar binnen genomen. De vrouw had lekker zelf ravigotte gemaakt met een gebakken aardappeltje en worteltjes.
Erg lekker! Nee het is bijna niet te vergelijken met 'uit beslag gefrituurde kibbeling'. Maar hoe moet je het anders noemen? Is het lekker? Jazeker. De vis was prachtig aan 't vlokken en met de saus was het top, of zoals Bram altijd zegt: TOP.
Wel een paar puntjes van opmerkingen hoor..
De rub was erg zout, zijn we niet gewend.. Kleine blokjes met aan alle kanten rub is dan best een zout hapje, afblussrn met saus dus.. Ook wel een lekker pittige rub, dat kan ik dan wel waarderen. Blokjes hadden mooi de kersenhout rook opgenomen..
Ik kreeg sommige blokjes alleen wel moeilijk van mijn rooster af.. Misschien nog eens Jet's Kipfliebertjes doorlezen om te kijken waarom het daar niet bij lijkt te gebeuren...
Weer de moeite genomen om wst fotootjes te maken tijdens het koken op de BGE.
Een hele tijd geleden heb ik bij een bestelling van Vuur en Rook zo'n receptje gekregen. Een klein papiertje van LetzQ met daarop een recept: Kibbeling 3.0. De kruiden die daarin genoemd werden zaten er toevallig ook bij.
Deze is nog blijven hangen en heb daarom vandaag, toen we bijna voorgebakken kibbeling kochten, toch maar eens kabeljauw en cornflakes gekocht om het recept te volgen.
Dit recept is overigens prima online te vinden op de site van Letzq, of Google naar kibbeling 3.0.
De rub en cornflakes:
We begonnen met blokjes snijden van de kabeljauw:
Vervolgens de blokjes kabeljauw door de rub heen gehaald:
Dat zag er prima uit, rook ook nog eens goed.
Eitje klaar, en de kleingestampte cornflakes klaar en paneren!
1 ei was helaas niet genoeg dus 3 stukjes zonder paneer dan maar..
Vervolgens met een blokje kersenhout indirect op 100 graden laten garen.
Na ongeveer 3 kwartier eens de thermapen erin.. Ze begonnen er mooi te komen.. We mikte op 60 graden.
Toen ze goed waren mee naar binnen genomen. De vrouw had lekker zelf ravigotte gemaakt met een gebakken aardappeltje en worteltjes.
Erg lekker! Nee het is bijna niet te vergelijken met 'uit beslag gefrituurde kibbeling'. Maar hoe moet je het anders noemen? Is het lekker? Jazeker. De vis was prachtig aan 't vlokken en met de saus was het top, of zoals Bram altijd zegt: TOP.
Wel een paar puntjes van opmerkingen hoor..
De rub was erg zout, zijn we niet gewend.. Kleine blokjes met aan alle kanten rub is dan best een zout hapje, afblussrn met saus dus.. Ook wel een lekker pittige rub, dat kan ik dan wel waarderen. Blokjes hadden mooi de kersenhout rook opgenomen..
Ik kreeg sommige blokjes alleen wel moeilijk van mijn rooster af.. Misschien nog eens Jet's Kipfliebertjes doorlezen om te kijken waarom het daar niet bij lijkt te gebeuren...