- Berichten
- 750
Vandaag is het zover, de voorbereidingen voor pulled beef. Pulled pork heb ik een aantal keer gemaakt, nu de koetjesvariant. Al lang op m’n to do list, maar nog niet van gekomen. Bij de slager een mooi stuk runderstoofvlees gehaald van circa 1,3 kilo.
Ik leg hem in de brine van:
Appelsap, appelazijn, 150 gr. keukenzout, 100 gram kristalsuiker, uigranulaat, paar peperkorrels, laurierbladeren, paar kruidnagels, marjoraan, knoflookgranulaat, salie.
Ik durfde de zak niet te vacumeren vanwege het vocht, maar de meeste lucht is er uit en ik heb hem geseald zodat ie makkelijk in de koelkast kan. Rechtop zit het vlees volledig onder de brine.
1,3 kilo mooi rundvlees.
De brine in wording, niet met water maar met appelsap en appelazijn.
Handig in een sealzak zodat ie makkelijk in de koeling kan.
Morgenochtend gaat ie op de bbq, of op de weber mastertouch, of op de smoker… Dat weet ik nog niet. Voor nu ligt ie z’n schoonheidsslaapje te doen.
Omdat het vlees vrij mager is, ga ik het nog injecteren met vloeibare boter gemengd met kruiden.
Iemand aanvullende tips?
Afgespoeld en Ingesmeerd met mosterd.
Bruine suiker, knoflookgranulaat,uigranulaat, paprikapoeder en een beetje gemalen peper.
En rubben maar.
Slang van briketten gebouwd, 12 brandende briketten erin en ruim kersenrookhout. Alleen een domethermometer erin, kern maakt niet zo veel uit want hij gaat straks in de DO.
Uur en 3 kwartier in de kersenrook gelegen op ongeveer 100 graden, langer durf i, niet in verband met het magere vlees en het gevaar voor uitdrogen. Oh ja, tussendoor nog geïnjecteerd met vloeibare boter, dat was ik vergeten.
In de DO met 500 gram tomatenpulp, halve liter kippenbouillon, pakje appelsap, scheut appelazijn, uiengranulaat (uien zijn op…
) en knoflookgranulaat.
Terug op de que.
Totaal 7 uur waarvan bijna 2 op het rooster en 5 uur in de DO. Hij is zacht als ik erin prik met de thermopen dus hij mag eruit.
Na het rusten pullen en een deel van de saus uit de pan toevoegen, stiekem geproefd… Totaal niet droog gelukkig!
Sla en pulled beef, heerlijk! Project geslaagd!
Ik leg hem in de brine van:
Appelsap, appelazijn, 150 gr. keukenzout, 100 gram kristalsuiker, uigranulaat, paar peperkorrels, laurierbladeren, paar kruidnagels, marjoraan, knoflookgranulaat, salie.
Ik durfde de zak niet te vacumeren vanwege het vocht, maar de meeste lucht is er uit en ik heb hem geseald zodat ie makkelijk in de koelkast kan. Rechtop zit het vlees volledig onder de brine.
1,3 kilo mooi rundvlees.
De brine in wording, niet met water maar met appelsap en appelazijn.
Handig in een sealzak zodat ie makkelijk in de koeling kan.
Morgenochtend gaat ie op de bbq, of op de weber mastertouch, of op de smoker… Dat weet ik nog niet. Voor nu ligt ie z’n schoonheidsslaapje te doen.
Omdat het vlees vrij mager is, ga ik het nog injecteren met vloeibare boter gemengd met kruiden.
Iemand aanvullende tips?

Afgespoeld en Ingesmeerd met mosterd.
Bruine suiker, knoflookgranulaat,uigranulaat, paprikapoeder en een beetje gemalen peper.
En rubben maar.
Slang van briketten gebouwd, 12 brandende briketten erin en ruim kersenrookhout. Alleen een domethermometer erin, kern maakt niet zo veel uit want hij gaat straks in de DO.
Uur en 3 kwartier in de kersenrook gelegen op ongeveer 100 graden, langer durf i, niet in verband met het magere vlees en het gevaar voor uitdrogen. Oh ja, tussendoor nog geïnjecteerd met vloeibare boter, dat was ik vergeten.
In de DO met 500 gram tomatenpulp, halve liter kippenbouillon, pakje appelsap, scheut appelazijn, uiengranulaat (uien zijn op…

Terug op de que.
Totaal 7 uur waarvan bijna 2 op het rooster en 5 uur in de DO. Hij is zacht als ik erin prik met de thermopen dus hij mag eruit.
Na het rusten pullen en een deel van de saus uit de pan toevoegen, stiekem geproefd… Totaal niet droog gelukkig!
Laatst bewerkt: