- Berichten
- 163
Eerste keer steaks op deze manier gemaakt, maar dit is zeker een blijvertje.
Voor het garen bij 120º op het rooster wat fleur-de-sel erop gedaan en tot iets boven de 50º kerntemp gegaan.
De steaks eraf gehaald, alufolietje erover, en de KJC3 vol gas gegeven.
Steaks aan een kant in de Zaanse mayonaise gekwast en ze bij 250º op de gietijzeren halve maan gelegd.
Die had ik eerst nog licht bestrooid met een mixje van rozemarijn, tijm en knoflookpoeder, man wat een geur kwam daar al af
Ondertussen de bovenkant ook met mayo bestreken en ze na een kleine 2 minuutjes omgedraaid.
Toen die kant ook nog verwend met de nodige hitte en ze eraf gehaald om nog 5 minuutjes te laten rusten, met die geur echt een beproeving voor je geduld.
Het resultaat was echt geweldig, als je dit nog nooit geprobeert hebt zou ik dit zeker een keer doen!
Voor het garen bij 120º op het rooster wat fleur-de-sel erop gedaan en tot iets boven de 50º kerntemp gegaan.
De steaks eraf gehaald, alufolietje erover, en de KJC3 vol gas gegeven.
Steaks aan een kant in de Zaanse mayonaise gekwast en ze bij 250º op de gietijzeren halve maan gelegd.
Die had ik eerst nog licht bestrooid met een mixje van rozemarijn, tijm en knoflookpoeder, man wat een geur kwam daar al af

Ondertussen de bovenkant ook met mayo bestreken en ze na een kleine 2 minuutjes omgedraaid.
Toen die kant ook nog verwend met de nodige hitte en ze eraf gehaald om nog 5 minuutjes te laten rusten, met die geur echt een beproeving voor je geduld.
Het resultaat was echt geweldig, als je dit nog nooit geprobeert hebt zou ik dit zeker een keer doen!