- Berichten
- 510
Vandaag was het nog lekker weer en besloten om de Weber aan te maken voor pizza’s.
Eerst wat tips en trics verzameld hier en daar op internet. Toen naar de winkel.
Geen kant en klaar deeg maar van scratch moest het zijn.
Gekocht voor bereiding deeg:
- Droge gist
- Olijfolie
- Pizza meel 500 gr (voor 4 pizza’s)
Al in huis:
- zout, suiker
Deeg voorbereid volgens instructie op de verpakking.
4 bolletjes van 200 gram gemaakt en 2 uur laten rijzen in de ikea braadslee.
Links droge gist en suiker opgelost in lauw water.
15 minuten kneden en 4 bolletjes gemaakt
de bak was zelfs nog te klein.
Intussen de Weber klaar gemaakt voor indirecte setup en een starter briketten gemaakt.
Daarna houtskook erop en het midden gedeelte afgedekt met folie.
Alle schuiven helemaal open maar lange tijd kwam de temperatuur niet hoger dan 220 graden. Ik had al 1 pizza in de oven gelegd en me erbij neergelegd dat dit niet zou worden wat ik verwacht had; een temperatuur boven 300 graden.
Toen de deksel schuin gelegd. Voren open. En dit deed het hem.
Na een kwartier ging de temperatuur flink omhoog.
2 smalle stenen op het rooster gelegd en pizzasteen erop Nog 10 minuten gewacht en toen met de pizza schep de pizza erop.
Voorkant open laten staan.
En na zo’n 5 minuten.
Heerlijk gegeten.
En afgeblust met een lekkere Space Cadet.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Eerst wat tips en trics verzameld hier en daar op internet. Toen naar de winkel.
Geen kant en klaar deeg maar van scratch moest het zijn.
Gekocht voor bereiding deeg:
- Droge gist
- Olijfolie
- Pizza meel 500 gr (voor 4 pizza’s)
Al in huis:
- zout, suiker
Deeg voorbereid volgens instructie op de verpakking.
4 bolletjes van 200 gram gemaakt en 2 uur laten rijzen in de ikea braadslee.

Links droge gist en suiker opgelost in lauw water.

15 minuten kneden en 4 bolletjes gemaakt



Intussen de Weber klaar gemaakt voor indirecte setup en een starter briketten gemaakt.
Daarna houtskook erop en het midden gedeelte afgedekt met folie.

Alle schuiven helemaal open maar lange tijd kwam de temperatuur niet hoger dan 220 graden. Ik had al 1 pizza in de oven gelegd en me erbij neergelegd dat dit niet zou worden wat ik verwacht had; een temperatuur boven 300 graden.
Toen de deksel schuin gelegd. Voren open. En dit deed het hem.

Na een kwartier ging de temperatuur flink omhoog.

2 smalle stenen op het rooster gelegd en pizzasteen erop Nog 10 minuten gewacht en toen met de pizza schep de pizza erop.

Voorkant open laten staan.
En na zo’n 5 minuten.



Heerlijk gegeten.
En afgeblust met een lekkere Space Cadet.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk