- Berichten
- 37
Het heeft even geduurd maar ik heb vandaag voor het eerst van mijn leven een pulled pork gemaakt.
Gisterenavond het stuk in de rub gezet.
vanmorgen nog extra ingespoten met appelsap.
Om 8:30 de bbq aangezet en naar de 110 graden laten gaan.
Ook nog wat eiken rookhout toegevoegd en het stuk vlees erop gelegd.
Uit de schoorsteen kwam direct een heerlijke geur die ons deed denken aan de vakanties in Frankrijk.
na een uur of 5 was de kern temperatuur gestegen tot 72 graden en was het tijd om zijn aluminium jasje aan te doen. (Even wat boter en appelsap erbij gedaan)
daarna teruggelegd en door laten garen tot hij 92 graden was.
en toen mocht hij een uurtje rusten.
tijdens zijn “slaapje” heb ik op de q een mengsel van appelsap, bbqsaus en rub ingekookt.
terwijl dat doorkookte heb ik het varkentje even losgetrokken.
Daarna het vlees bij de inmiddels wat ingedikte saus gedaan en nog even opgewarmd en ondertussen wat stokbrood afgebakken.
Voor een eerste keer was ik (en mijn gasten ook
) erg tevreden over het resultaat.
Dit gaan we vaker doen.
Gisterenavond het stuk in de rub gezet.
vanmorgen nog extra ingespoten met appelsap.
Om 8:30 de bbq aangezet en naar de 110 graden laten gaan.
Ook nog wat eiken rookhout toegevoegd en het stuk vlees erop gelegd.
Uit de schoorsteen kwam direct een heerlijke geur die ons deed denken aan de vakanties in Frankrijk.
na een uur of 5 was de kern temperatuur gestegen tot 72 graden en was het tijd om zijn aluminium jasje aan te doen. (Even wat boter en appelsap erbij gedaan)
daarna teruggelegd en door laten garen tot hij 92 graden was.
en toen mocht hij een uurtje rusten.
tijdens zijn “slaapje” heb ik op de q een mengsel van appelsap, bbqsaus en rub ingekookt.
terwijl dat doorkookte heb ik het varkentje even losgetrokken.
Daarna het vlees bij de inmiddels wat ingedikte saus gedaan en nog even opgewarmd en ondertussen wat stokbrood afgebakken.
Voor een eerste keer was ik (en mijn gasten ook

Dit gaan we vaker doen.