- Berichten
- 161
Hoi allemaal,
Gisteren toch maar eens geprobeerd om een zalm te roken op een houten plankje, en wat een verbluffend resultaat zeg. Een echte aanrader.
De zalm heb ik een klein beetje gepeperd en gezouten en daarna ingesmeerd met mosterd en daarover donkere basterdsuiker. Zodra de bastersuiker begint te 'smelten' in de mosterd ziet het geheel er al lekker uit.
De BGE opgestart en naar 150 C gebracht, de plankjes even laten weken in water, de zalm erop gelegd en op de BGE. Het geheel even 10 minuten langzaam op temperatuur laten komen, de kerntemperatuur gemeten en daarna het vuur opgestookt naar ongeveer 180 C en de moot naar een kerntemperatuur van bijna 55 C gebracht.
Een makkelijke salade erbij en smullen maar...
Gisteren toch maar eens geprobeerd om een zalm te roken op een houten plankje, en wat een verbluffend resultaat zeg. Een echte aanrader.
De zalm heb ik een klein beetje gepeperd en gezouten en daarna ingesmeerd met mosterd en daarover donkere basterdsuiker. Zodra de bastersuiker begint te 'smelten' in de mosterd ziet het geheel er al lekker uit.
De BGE opgestart en naar 150 C gebracht, de plankjes even laten weken in water, de zalm erop gelegd en op de BGE. Het geheel even 10 minuten langzaam op temperatuur laten komen, de kerntemperatuur gemeten en daarna het vuur opgestookt naar ongeveer 180 C en de moot naar een kerntemperatuur van bijna 55 C gebracht.
Een makkelijke salade erbij en smullen maar...