- Berichten
- 1.437
Vandaag nog eens de Letzq Tandoorset gebruikt.
Brochetten gemaakt van een stukje spieringgebraad.
Gisteren het vlees al versneden en gekruid met Verstegen kruidenmix voor saté en wat olijfolie
Het vlees daarna vacuüm verpakt en ongeveer 18u laten marineren.
Wat rode paprika gesneden en een ui en dan was het tijd om brochetten te maken.
Had ook nog enkele blokjes vlees gekruid met wat fivespice,olie en sojasaus (meestal wanneer ik aan de slag ga met de Tandoorset, probeer ik één brochette met een kruidenmix die we nog niet eerder hebben uitgetest).
De Q zat mooi op temperatuur (de domethermometer gaf 180⁰ aan) en het was dus tijd om de brochetten in de Q te hangen.
Nog eens geprobeerd tijdens de bereiding om een close-up te maken.
Na iets meer dan een half uur gaf de Meater+ 68⁰ aan en werd het tijd om de brochetten uit de Q te halen.
Hierbij serveerde ik een salade van kerstomaten gekruid met fijngehakte rode ui en rode peper, een vleugje limoensap en een snuifje fleur de sel.
Verder nog wat gekruide krulfriet uit de airfrayer en een vers gemaakte tzatziki (volgens recept wat @Huib onlangs linkte in de post van zijn gyros bereiding).
Deze versie viel beter in de smaak dan het vorige recept wat ik maakte waar munt in werd gebruikt.
Het was weer een heerlijke maaltijd.
De brochetten zijn in de smaak gevallen, de test-brochette werd op gemengde gevoelens onthaald. Zelf vond ik die fivespice/sojasaus lekker, vrouw en kinderen zijn geen fan.
Brochetten gemaakt van een stukje spieringgebraad.
Gisteren het vlees al versneden en gekruid met Verstegen kruidenmix voor saté en wat olijfolie
Het vlees daarna vacuüm verpakt en ongeveer 18u laten marineren.
Wat rode paprika gesneden en een ui en dan was het tijd om brochetten te maken.
Had ook nog enkele blokjes vlees gekruid met wat fivespice,olie en sojasaus (meestal wanneer ik aan de slag ga met de Tandoorset, probeer ik één brochette met een kruidenmix die we nog niet eerder hebben uitgetest).
De Q zat mooi op temperatuur (de domethermometer gaf 180⁰ aan) en het was dus tijd om de brochetten in de Q te hangen.
Nog eens geprobeerd tijdens de bereiding om een close-up te maken.
Na iets meer dan een half uur gaf de Meater+ 68⁰ aan en werd het tijd om de brochetten uit de Q te halen.
Hierbij serveerde ik een salade van kerstomaten gekruid met fijngehakte rode ui en rode peper, een vleugje limoensap en een snuifje fleur de sel.
Verder nog wat gekruide krulfriet uit de airfrayer en een vers gemaakte tzatziki (volgens recept wat @Huib onlangs linkte in de post van zijn gyros bereiding).
Deze versie viel beter in de smaak dan het vorige recept wat ik maakte waar munt in werd gebruikt.
Het was weer een heerlijke maaltijd.
De brochetten zijn in de smaak gevallen, de test-brochette werd op gemengde gevoelens onthaald. Zelf vond ik die fivespice/sojasaus lekker, vrouw en kinderen zijn geen fan.