- Berichten
- 26
Vandaag 2 spareribs klaar gemaakt in de op eiken hout gestookte oven.
Eerst de spareribs op kamer temperatuur laten komen en de oven op een temperatuur 120 graden.
Toen de rub erop en 3 uur gerookt op eikenhout. Zodra het vlees droog werd elke keer ruim vochtig gemaakt met een sprayfles.
Vervolgens 1 uur in aluminium folie.
Na het uitpakken de thermo pen er tussen of ze zacht genoeg zijn en de bbq saus eroverheen. Dan nog een kleine 20 min terug in de oven en klaar!
De spareribs zijn alleen bestrooid met hand gemalen peper en zout.
In de sprayfles zat:
75 ml water
75 ml appleazijn
1/2 Citroën sap
Inpakken met aluminiumfolie:
Het folie is in gespoten met de sprayfles.
40 gram boter per rib
2 tl bruine basterdsuiker erbij
Bbq saus bestaat uit:
250ml tomaten ketchup
1 tl knoflookpoeder
1 tl uien poeder
1 tl cayennepeper
1 eetlepel appelstroop
75 ml appel azijn
1 eet lepel honing
1 eetlepel bruine suiker
Halve tl peper
Halve tl zout
Halve citroensap
Cranberry saus 175 g + het vocht in het potje
Dit alles 10 min op laag vuur pruttelen en regelmatig door roeren
(Van de saus helaas geen foto)
Resultaat was goed ben alleen vergeten het vlies vooraf te verwijderen. Was niet heel ernstig maar de volgende keer haal ik die er wel eerst af!
Eerst de spareribs op kamer temperatuur laten komen en de oven op een temperatuur 120 graden.
Toen de rub erop en 3 uur gerookt op eikenhout. Zodra het vlees droog werd elke keer ruim vochtig gemaakt met een sprayfles.
Vervolgens 1 uur in aluminium folie.
Na het uitpakken de thermo pen er tussen of ze zacht genoeg zijn en de bbq saus eroverheen. Dan nog een kleine 20 min terug in de oven en klaar!
De spareribs zijn alleen bestrooid met hand gemalen peper en zout.
In de sprayfles zat:
75 ml water
75 ml appleazijn
1/2 Citroën sap
Inpakken met aluminiumfolie:
Het folie is in gespoten met de sprayfles.
40 gram boter per rib
2 tl bruine basterdsuiker erbij
Bbq saus bestaat uit:
250ml tomaten ketchup
1 tl knoflookpoeder
1 tl uien poeder
1 tl cayennepeper
1 eetlepel appelstroop
75 ml appel azijn
1 eet lepel honing
1 eetlepel bruine suiker
Halve tl peper
Halve tl zout
Halve citroensap
Cranberry saus 175 g + het vocht in het potje
Dit alles 10 min op laag vuur pruttelen en regelmatig door roeren
(Van de saus helaas geen foto)
Resultaat was goed ben alleen vergeten het vlies vooraf te verwijderen. Was niet heel ernstig maar de volgende keer haal ik die er wel eerst af!