- Berichten
- 272
Één tijdje terug had een kameraad gehoord dat ik pulled pork bitterballen had gemaakt en vroeg of ik er voor de feestdagen ook wat voor hem kon maken. Geen probleem, maar gezien de hoeveelheid basis werk, maak je er natuurlijk geen 10. Dus wat extra gemaakt en aan wat andere vrienden uitgedeeld (we hebben zelf geen friteuse
). Als extra had ik telkens de basis pp die ik had gemaakt, als proevertje mee gegeven. Iets later kreeg ik de vraag of ik ook op bestelling wou maken. Voor vrienden doe je dat zonder twijfelen natuurlijk. Uiteindelijk was het toch een stevige bestelling (pakweg 2 kg pp en 150 pp bitterballen).
We zijn gestart met 7kg spierring en geëindigd op 4.3 kg pulled pork. Daarvan zijn er 1.6kg gebruikt voor een totaal van 177 bitterballen te maken die een totaalgewicht hadden van 4.7kg.
De run van de pulled pork was een stevige, maar het resultaat was een van de sappigste stukken die ik ooit heb gemaakt (het shredden ging volledig met de hand!)
Genoeg gezeverd. Tijd voor beeldmateriaal!
De pulled pork :
Super leuk om zo te (kunnen) shredden!
Zo 2 kommen vol. Kan je wel wat mee...
Voorbereiding van de bitterballen:
De eerste is een feit!
En zo zien 177 bitterballen er uit

We zijn gestart met 7kg spierring en geëindigd op 4.3 kg pulled pork. Daarvan zijn er 1.6kg gebruikt voor een totaal van 177 bitterballen te maken die een totaalgewicht hadden van 4.7kg.
De run van de pulled pork was een stevige, maar het resultaat was een van de sappigste stukken die ik ooit heb gemaakt (het shredden ging volledig met de hand!)
Genoeg gezeverd. Tijd voor beeldmateriaal!
De pulled pork :
Super leuk om zo te (kunnen) shredden!
Zo 2 kommen vol. Kan je wel wat mee...
Voorbereiding van de bitterballen:
De eerste is een feit!
En zo zien 177 bitterballen er uit
