- Berichten
- 331
Omdat we nog steeds aan huis gebonden zijn en je toch wat moet doen op een mooie zaterdag heb ik de rookoven weer op zijn plekje laten zetten. Oproep in de vriendenapp gedaan wie er nog iets had voor een lange low en slow sessie dus de koelkast lag snel vol. Voor dit keer wilde ik pulled pork maken met een zelfgemaakte rub uit een boek van Steve Raichlen. Hier bleek meer belangstelling voor dus uiteindelijk gingen er 3 procureurs op van rond de 3 kilo en een flinke lamsschouder (met Ras al Hanoutkruiden). Tussendoor nog wat kipfiletjes en een lamsbout gerookt maar daar zijn geen foto’s van dus dat is niet gebeurt.
Om 8:15 gestart met warmstoken van de oven, het viel best tegen om hem op 120 graden te krijgen vanwege de kou. Ik heb uiteindelijk grotere blokken kersenhout gebruik omdat ik anders helemaal niet weg kon lopen (en af en toe binnen opwarmen was wel nodig). Toen was ik wel een beetje jaloers op de kolenstokers die zonder problemen een paar uur weg kunnen bij hun Q. Ik kan maximaal een half uurtje weg, misschien toch maar eens kijken of ik hem ook warm genoeg krijg met wat kolen erbij.
Rond 17:30 uur was de eerste procureur klaar. Om 18:00 uur ging de laatste eraf en konden alle creaties gelukkig ruim voor de avondklok opgehaald worden. Met een zacht broodje en koolsalade is er van genoten en de vriezer zit voorlopig weer vol.
Natuurlijk nog wat foto’s van het hele gebeuren.
Om 8:15 gestart met warmstoken van de oven, het viel best tegen om hem op 120 graden te krijgen vanwege de kou. Ik heb uiteindelijk grotere blokken kersenhout gebruik omdat ik anders helemaal niet weg kon lopen (en af en toe binnen opwarmen was wel nodig). Toen was ik wel een beetje jaloers op de kolenstokers die zonder problemen een paar uur weg kunnen bij hun Q. Ik kan maximaal een half uurtje weg, misschien toch maar eens kijken of ik hem ook warm genoeg krijg met wat kolen erbij.
Rond 17:30 uur was de eerste procureur klaar. Om 18:00 uur ging de laatste eraf en konden alle creaties gelukkig ruim voor de avondklok opgehaald worden. Met een zacht broodje en koolsalade is er van genoten en de vriezer zit voorlopig weer vol.
Natuurlijk nog wat foto’s van het hele gebeuren.
Laatst bewerkt: