- Berichten
- 5.106
Op Grillfun kwam ik een recept tegen voor kip op hooi uit de DO. Het hooi wordt van tevoren ruim gedrenkt in bier.
Met enkele kleine aanpassingen heb ik eenzelfde gerecht gemaakt. Zie hieronder.
Eerst ff alle in positie gezet. Kippetje van 1400 gr. Lekker rubje gemaakt voor de kip. Speciaal berghooi gehaald bij de dierenwinkel.
Het benodigde hooi in een bak gepropt en ruim voorzien van Westmalle dubbel. Nog wat kruiden toegevoegd en ondergedompeld in het lekkere sap.
Kippetje gevuld met kruiden, knoflook en citroen en lekker vastgebonden.
Kip lekker een paar uurtjes laten intrekken. Idem voor het hooi.
Vervolgens de bbq klaar gemaakt voor 180 C. Twee kolenmandjes gevuld met kokosbriketten van Terlanco. De helft goed warm gestookt.
DO op het rooster geplaatst en lekker op laten warmen.
Aansluitend het bier-hooi in de ketel, kip erop en nog wat sap toegevoegd. Er wordt niets verspild.
Deksel erop. Q verder op temperatuur laten komen. Na 30' een thermometer in de kip gestop.
Onder tussen tijd voor wat persoonlijke verzorging en het snijden van een bak groenten.
Groentjes in een ovenschaal op de Q geplaatst.
De temperatuur in de Q blijft lekker stabiel tussen 170 en 180 C. Kip gaart stevig door. Na een dik uur is de kerntemperatuur overal 75 C.
Deksel van de DO en de kip nog wat laten kleuren. Is eigenlijk al te gaar. Volgende keer het deksel eerder eraf halen.
Dan het kippetje opgemaakt voor een fotoshoot. Vooraf een paar decoratiegroenten gegrild. Voorafgaand aan de fotoshoot de skillet opgewarmd en voorzien van een bedje van het gebruikte hooi. Kippetje geplaatst. Kip is hartstikke gaar.
Kip aangesneden en met de groentjes opgediend.
De smaak is niet verkeerd. Zeker als er nog wat hooi aanzit.
. Kip is overal gaar en zeker niet te droog.
Anders dan de gegrilde kippen of de BCC. Ga ik nog eens op een andere manier maken.
Bedankt voor het lezen.
Met enkele kleine aanpassingen heb ik eenzelfde gerecht gemaakt. Zie hieronder.
Eerst ff alle in positie gezet. Kippetje van 1400 gr. Lekker rubje gemaakt voor de kip. Speciaal berghooi gehaald bij de dierenwinkel.
Het benodigde hooi in een bak gepropt en ruim voorzien van Westmalle dubbel. Nog wat kruiden toegevoegd en ondergedompeld in het lekkere sap.
Kippetje gevuld met kruiden, knoflook en citroen en lekker vastgebonden.
Kip lekker een paar uurtjes laten intrekken. Idem voor het hooi.
Vervolgens de bbq klaar gemaakt voor 180 C. Twee kolenmandjes gevuld met kokosbriketten van Terlanco. De helft goed warm gestookt.
DO op het rooster geplaatst en lekker op laten warmen.
Aansluitend het bier-hooi in de ketel, kip erop en nog wat sap toegevoegd. Er wordt niets verspild.
Deksel erop. Q verder op temperatuur laten komen. Na 30' een thermometer in de kip gestop.
Onder tussen tijd voor wat persoonlijke verzorging en het snijden van een bak groenten.
Groentjes in een ovenschaal op de Q geplaatst.
De temperatuur in de Q blijft lekker stabiel tussen 170 en 180 C. Kip gaart stevig door. Na een dik uur is de kerntemperatuur overal 75 C.
Deksel van de DO en de kip nog wat laten kleuren. Is eigenlijk al te gaar. Volgende keer het deksel eerder eraf halen.
Dan het kippetje opgemaakt voor een fotoshoot. Vooraf een paar decoratiegroenten gegrild. Voorafgaand aan de fotoshoot de skillet opgewarmd en voorzien van een bedje van het gebruikte hooi. Kippetje geplaatst. Kip is hartstikke gaar.
Kip aangesneden en met de groentjes opgediend.
De smaak is niet verkeerd. Zeker als er nog wat hooi aanzit.

Anders dan de gegrilde kippen of de BCC. Ga ik nog eens op een andere manier maken.
Bedankt voor het lezen.
