BasBQ
Beef en Steak

Ajam Roedjak Pedis. (hete gestoofde kip)

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.623
IMG_4183.jpg

Ajam Roedjak Pedis. (hete gestoofde kip)

Recept: voor 4 personen.

Dit recept is opgebouwd uit diverse recepten zoals op internet te vinden:
  • Ajam roedjak
  • Ajam ketjap pedis
  • Smoor van kippendijen
IMG_4173.JPG


Ingrediënten:
  • 1kg kipfilet. (kan ook kippenvleugels, kipkluifjes, kippendijen nemen)
  • 2 sjalotten
  • 1 rode ui
  • 5 grote tenen knoflook. (of 2 stuks solo knoflook)
  • 2 tomaten
  • 2 grote lomboks.
  • 3 cm galanga wortel (Laos) . Geraspt. Of 2 tl uit kruidenpotje
  • 3 el ketjap manis
  • 2 el zwarte soja saus
  • 2 el sesamolie
  • 1 el + 1 tl Laos
  • 1 el + 1 tl kunjit
  • 1 tl zwarte peper
  • < pakje kokosmelk
  • Arachide of olijfolie
  • Water naar believen
  • Stoofketel van 2,5 ltr.
Bereiding:

IMG_4176.jpg
IMG_4177.jpg
IMG_4178.jpg

  • Kipfilet (of kippendijen) in (niet te kleine) stukken snijden. Mengen met 1 el laos en 1 el kunjit. Daarna in de koelkast voor 2h wegzetten.
  • Boemboe maken van gesneden sjalotten, uit, knoflook, lombok, geraspte galanga, + 1 tl laos en 1 tl kunjit + 1 tl peper. Dit vermengen met 1 el sesamolie.
    De galanga is vrij scherp van smaak. Indien niet verkrijgbaar uitwijken naar geraspte gemberwortel. Laat in dat geval de laos achterwege.
    Ik snij het liefste alles klein. Hoe niet van het fijn malen in de mixer. Eigen keuze verder
  • Q opstoken tot 200C in de de stoofketel. 2 el olie in de stoofketel
    Ik heb het keteltje op stenen op het kolenrooster geplaatst.
  • Kip aanbraden (zonder deksel) en als deze een kleurtje heeft uit de stoofpan nemen.
  • 1 el olie in de pan en de boemboe fruiten.
  • Daarna de aangebraden kip, soja saus, ketjap, pakje kokosmelk en 1 el sesamolie erbij. Gehele mengsel goed doorroeren. Indien te dik, een beetje water toevoegen.
  • 1 tot 1,5 uur laten stoven op lage temperatuur (120C). Kip begint uit elkaar te vallen.


Smakelijk:
Serveer bv met paksoi, nasi, kroepoek, gewokte groenten oid.
 
Peter lees aub de regels voor recepten.
En pas het recept aan ( foto's)
Deze voldoet namelijk niet aan de regels. Een link naar het gerecht in low&slow is niet de bedoeling.

 
Bedankt voor het delen Peter, ziet er heerlijk uit.
Ik plaats even de laatste foto bovenaan, is hij helemaal af.;)
 
👍👍
 
Hallo Peter,

Ik wil dit morgen gaan maken. Nu wil ik het doen met gemberwortel. Moet ik dan de laos poeder weg laten ?

Ben benieuwd !
 
Hallo Peter,

Ik wil dit morgen gaan maken. Nu wil ik het doen met gemberwortel. Moet ik dan de laos poeder weg laten ?

Ben benieuwd !
Zou ik wel doen. Lekker gewoon de gember gebruiken.

Stuur je mij een hapje op?
 
Ik krijg dat hapje mrg met de post 😋🤔 verschijnen.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan