- Berichten
- 5.104
Ajam Roedjak Pedis. (hete gestoofde kip)
Recept: voor 4 personen.
Dit recept is opgebouwd uit diverse recepten zoals op internet te vinden:
- Ajam roedjak
- Ajam ketjap pedis
- Smoor van kippendijen
Ingrediënten:
- 1kg kipfilet. (kan ook kippenvleugels, kipkluifjes, kippendijen nemen)
- 2 sjalotten
- 1 rode ui
- 5 grote tenen knoflook. (of 2 stuks solo knoflook)
- 2 tomaten
- 2 grote lomboks.
- 3 cm galanga wortel (Laos) . Geraspt. Of 2 tl uit kruidenpotje
- 3 el ketjap manis
- 2 el zwarte soja saus
- 2 el sesamolie
- 1 el + 1 tl Laos
- 1 el + 1 tl kunjit
- 1 tl zwarte peper
- < pakje kokosmelk
- Arachide of olijfolie
- Water naar believen
- Stoofketel van 2,5 ltr.
- Kipfilet (of kippendijen) in (niet te kleine) stukken snijden. Mengen met 1 el laos en 1 el kunjit. Daarna in de koelkast voor 2h wegzetten.
- Boemboe maken van gesneden sjalotten, uit, knoflook, lombok, geraspte galanga, + 1 tl laos en 1 tl kunjit + 1 tl peper. Dit vermengen met 1 el sesamolie.
De galanga is vrij scherp van smaak. Indien niet verkrijgbaar uitwijken naar geraspte gemberwortel. Laat in dat geval de laos achterwege.
Ik snij het liefste alles klein. Hoe niet van het fijn malen in de mixer. Eigen keuze verder - Q opstoken tot 200C in de de stoofketel. 2 el olie in de stoofketel
Ik heb het keteltje op stenen op het kolenrooster geplaatst. - Kip aanbraden (zonder deksel) en als deze een kleurtje heeft uit de stoofpan nemen.
- 1 el olie in de pan en de boemboe fruiten.
- Daarna de aangebraden kip, soja saus, ketjap, pakje kokosmelk en 1 el sesamolie erbij. Gehele mengsel goed doorroeren. Indien te dik, een beetje water toevoegen.
- 1 tot 1,5 uur laten stoven op lage temperatuur (120C). Kip begint uit elkaar te vallen.
Smakelijk:
Serveer bv met paksoi, nasi, kroepoek, gewokte groenten oid.