- Berichten
- 79
Goedendag beste mede-forumleden,
Voor een etentje met vrienden hadden we de afspraak gemaakt dat zij het vlees zouden verzorgen en ik de bereiding en bijgerechten (en drankjes uiteraard


). De dag van te voren kreeg ik te horen dat de keuze op chateaubriand en ribeye was gevallen. Ik was nog niet echt bekend met chateaubriand, dus ben ik vol goede moed het internet af gaan speuren naar bereidingswijzen en recepten. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om het simpel te houden door het vlees te bereiden met rozemarijn en wat zeezout, hier had ik een leuke post op youtube voor gevonden.
De BGE heb ik gereed gemaakt voor indirect bbq-en op een temperatuur van circa 140-150°C. Toen het vlees na circa 50min een temperatuur van 50°C had bereikt, heb ik het vlees eraf gehaald voor een medium-rare garing. Het resultaat was echt overweldigend lekker (vonden onze vrienden en wij zelf
). Bij het recept dat ik gevonden had hoorde nog een jus. Die smaakte ook heerlijk over de chateaubriand, maar het vlees had dit zeker niet nodig en de jus is dan ook redelijk ongeroerd gebleven
. Hieronder nog enkele foto's van de bereiding en het resultaat. V.w.b. de ribeye; deze heb ik erna gemaakt en was ook top maar gezien de "low&slow" topic, zal ik het daar verder niet over hebben
.
Goede jaarwisseling alvast allemaal!
Voor een etentje met vrienden hadden we de afspraak gemaakt dat zij het vlees zouden verzorgen en ik de bereiding en bijgerechten (en drankjes uiteraard




De BGE heb ik gereed gemaakt voor indirect bbq-en op een temperatuur van circa 140-150°C. Toen het vlees na circa 50min een temperatuur van 50°C had bereikt, heb ik het vlees eraf gehaald voor een medium-rare garing. Het resultaat was echt overweldigend lekker (vonden onze vrienden en wij zelf



Goede jaarwisseling alvast allemaal!