- Berichten
- 4.941
Mooi Bram. Zo'n brine heb ik ook nog nooit geprobeerd. Heb je hier een recept van of is het letterlijk gewoon het stuk overladen met zout en klaar is Bram?
Over laden met zout is misschien wat overdreven. Ik heb er de hoeveelheid zout die ik normaal zou gebruiken op gedaan. Misschien een klein beetje meer. Het vlees heb ik daarna niet op een bord maar op een koelrekje gelegd. Zout trekt er zo heel mooi in. Na de brine heb ik enkel peper toe gevoegd.
Voor wie het interessant vind.
Tijdens het grillen doodgewone roomboter vermengt met knoflook gesmolten. Dat op het vlees gesmeerd na de eerste sear. 1min grillen aan één kant. Omdraaien. Gegrilde kant vervolg insmeren met knoflook boter. Na een 1min weer draaien. De kant die ingesmeerd is met boter heeft vervolgens 1,5min op het vuur gelegen (en de andere kant ook natuurlijk).
Dat heeft naar mijn inzien een hele mooie korst opgeleverd.
Toen het vlees van het vuur kwam had het een kern van 38gr. Vandaag nog heel even indirect.