- Berichten
- 3.169
Toch maar besloten om een apart draadje te maken voor mijn kerst hoofdgerecht..
Het was even wikken en wegen, maar ik ben toch zo dol op een hammetje, het leek me leuk dit eens zelf te doen.
We zijn met zijn 3en dus heb het volledige 6 persoons-recept gebruikt, dan heb ik nog wat lekker broodbeleg over voor 3e kerstdag
Gisteravond al begonnen met de ham.
Van de slager een mooie bovenbil gekregen in ruil voor wat zakgeld, 1,8 kilo.
Vervolgens de pekel gemaakt van 100g suiker, 100g zout, 100ml soja saus en 2L water. (Blijkt achteraf echt veeeeel te veel te zijn, maar ach)
En dit verwarmd tot alles opgelost was.
Laten afkoelen, in een bak gedaan en de ham erbij ingelegd, in de koeling, elke dag even draaien (mij kennende doe ik dat 2 keer op een dag) en dan 2e kerstdag warm roken op 120gr.
Tot sinas!
Het was even wikken en wegen, maar ik ben toch zo dol op een hammetje, het leek me leuk dit eens zelf te doen.
We zijn met zijn 3en dus heb het volledige 6 persoons-recept gebruikt, dan heb ik nog wat lekker broodbeleg over voor 3e kerstdag

Gisteravond al begonnen met de ham.
Van de slager een mooie bovenbil gekregen in ruil voor wat zakgeld, 1,8 kilo.
Vervolgens de pekel gemaakt van 100g suiker, 100g zout, 100ml soja saus en 2L water. (Blijkt achteraf echt veeeeel te veel te zijn, maar ach)
En dit verwarmd tot alles opgelost was.
Laten afkoelen, in een bak gedaan en de ham erbij ingelegd, in de koeling, elke dag even draaien (mij kennende doe ik dat 2 keer op een dag) en dan 2e kerstdag warm roken op 120gr.
Tot sinas!