BasBQ
Beef en Steak

Rub taste test! Kogelbiefstuk reverse sear

 

Patrckk

Vuurmaker
Berichten
86
Ik twijfel een beetje waar deze mag, dus als deze verplaatst moet worden roep maar :)

Afgelopen zaterdag wederom bij de Hanos geweest voor wat vlees, daar heb ik ook kogelbiefstuk meegenomen want ik had zien in een biefstukje! Daar lag een mooie verpakking a 900 gram aan losse stukken biefstuk. Dus tezamen met beef de tira en ribeye maar mooi meegenomen, daar kan ik later die avond mooi mijn gietijzeren rooster mee ontmaagden en de nieuwe rubjes proberen!

Tevens ook een mooi moment op mijn nieuwe Inkbird WiFi probes te gaan testen om zo te zien of dit inderdaad fijner en beter is dan de BT versie en spoiler ja! Als je bereik in de tuin goed genoeg is dan vele malen fijner dan over BT :) Back to teh meat.

Bij een taste test moet je natuurlijk wel wat te vergelijken hebben dus ik had mooi 2 biefstukjes eruit gehaald, waar ik er 1 met pezo en 1 met een koffie rub klaar heb gemaakt. De probes erin en mooi tot 49 graden indirect laten garen, uiteraard het gietijzer mee laten opwarmen. Ze waren mooi gelijk aan formaat dus het garen ging ook heel mooi gelijk op :) Vlees er even af om te rusten zodat ik de BBQ kon opstoken naar 270 graden om ze daarna af te grillen richting de 53 graden zodat met rusten 54/55 graden zal worden behaald.

Een kleine spoiler voor mijn smaak is de pezo bij dit stukje vlees toch lekkerder echter heeft de koffie rub ook zeker wel iets! Maar met een paar happen was mijn mondgevoel toch meer voor de pezo. Dan natuurlijk nog de foto's, tezamen met een flinke kom knoflook en wat chippies was het een prima maaltje deze zaterdag.

IMG_20201107_182138.jpg


IMG_20201107_182356.jpg


IMG_20201107_182518.jpg


IMG_20201107_183731.jpg


IMG_20201107_185828.jpg


IMG_20201107_190131.jpg


IMG_20201107_192005.jpg


IMG_20201107_192017.jpg


IMG_20201107_192351.jpg


IMG_20201107_192540.jpg
 
Altijd fijn om uit te zoeken welke het beste bevalt.
 
Mooie Steak. En hoe beviel de stevige rub op de Steak?
Cuisson ziet er iig super uit. Dat moet smullen geweest zijn.
 
Altijd fijn van die vergelijk verhalen. Thnx

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
kijk, dit zijn de testen.
heerlijk zeg. krijg nu wel een beetje trek :)
 
Lekker zo 2 verschillende op het bord. Zelf enkel nog maar PEZO op mijn steaks gedaan met af en toe wat lookpoeder erbij. 1 x heb ik een jodenhaas in een steakrub gezet die ik had liggen en was er ook zeer aangenaam verrast door.

Ze zien wel nog lakker rood van binnen, want toen ik die 49° las en je nog moest gaan schroeien, vreesde ik er wat voor. Bij mij gaan ze er op 45° al af om daarna nog 2 min aan elke kant af te grillen.
 
Mooie Steak. En hoe beviel de stevige rub op de Steak?
Cuisson ziet er iig super uit. Dat moet smullen geweest zijn.

Voor dit stukje steak moet ik zeggen dan PEZO toch wel de winnende combinatie is, daar is deze koffie rub toch wel te heftig voor in smaak.

Maar ga de koffie rub vanavond nog eens testen met een rib eye :D


Lekker zo 2 verschillende op het bord. Zelf enkel nog maar PEZO op mijn steaks gedaan met af en toe wat lookpoeder erbij. 1 x heb ik een jodenhaas in een steakrub gezet die ik had liggen en was er ook zeer aangenaam verrast door.

Ze zien wel nog lakker rood van binnen, want toen ik die 49° las en je nog moest gaan schroeien, vreesde ik er wat voor. Bij mij gaan ze er op 45° al af om daarna nog 2 min aan elke kant af te grillen.

Yes deze waren zeker nog medium - rare. Zelf ben ik niet van rare dus bij 48/49 gaan ze eraf en dan schroeien, ik schroei ook maar 1min per kant en om 30sec draaien voor de grillmarks, misschien zit daar ook nog een verschil in :)
 
Yes deze waren zeker nog medium - rare. Zelf ben ik niet van rare dus bij 48/49 gaan ze eraf en dan schroeien, ik schroei ook maar 1min per kant en om 30sec draaien voor de grillmarks, misschien zit daar ook nog een verschil in :)

Denk dat daar dan het verschil in zit. Ik schroei 2 min per kant en draai telkens na 1 min een kwartslag. Als het enorm dikke zijn, dan wil ik wel eens naar 3 min gaan.
 
Beide stukken zien er goed uit.
Koffie lijkt mij ook sterk smaken. Benieuwd hoe je het op de rib eye gaat vinden vanavond
 
Terug
Bovenaan Onderaan