- Berichten
- 246
Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver mijn allereerste brisket maken.
Bij de Hanos een Canadese graan gevoerde brisket besteld. Omdat ik zaterdag avond een feestje had heb ik de brisket zaterdag middag al getrimt en alles voorbereid om vervolgens s'nachts rond 4 uur de brisket op de BBQ te kunnen plaatsen. Dit er vanuit gaande dat het 10 tot 15 uur kon duren en ik zeker optijd wou eten aangezien ik op maandag ochtend weer vroeg uit bed moet. De brisket woog 5kg en heb er ruim 1kg vet vanaf gesneden. op sommige plaatsen had ik misschien achteraf wel wat kunnen laten zitten ivm het ontstaan van een kuil.
Dus rond de klok van 4.00u was het zover een leuk feestje gehad met de nodige drankjes en toen de bbq aansteken en het vlees erop
Helaas helemaal vergeten een foto te maken. Nog even wakker gebleven om te kijken hoe de nieuwe controller zich gedraagde en te kijken wat de brisket doet. Tot mijn verbazing ging de brisket echt enorm snel dus besloten de temperatuur van de pit terug te zetten naar 110 graden ipv 120 en toen naar bed gegaan.
Niet heel veel later ging het alarm al af voor een kern van 66graden omdat de brisket dus zo snel ging maar besloten om niet in te pakken, ook vond ik de bark nog niet zo super eruit zien. Terug het bed in!
Tot mijn verbazing was ik niet echt moe en dus maar weer vroeg uit bed (waarschijnlijk de spanning
). Rond 9:00u nog eens gekeken (zie onderstaande foto) en de waterpan bijgevuld. als gevolg hiervan zakte de temperatuur van de brisket plotseling. Om 12.00u was de brisket klaar en doorstond de priktest. hierop besloten de brisket in 2 lagen aluminiumfolie in te pakken en in een koelbox te doen met handdoeken.
Thermometer weer erin geprikt om alles in de gaten te kunnen houden.
De nieuwe app van thermoworks is trouwens wel echt ideaal ik kon de sessie mooi live delen met mijn neef zodat hij ook een oogje in het zeil kon houden haha. Ook zie je mooi het verloop van de temperaturen terug.
smiddags rond 15.00u kwamen de eerste gasten. Als voorafje bij wat pilsjes hadden we nacho's en rond 18.00u mocht de brisket dan eindelijk op tafel.
De brisket was echt enorm mals en iedereen vond het heerlijk. De rookring viel me wel wat tegen ondanks dat ik toch 2 behoorlijk grote stukken eikenhout had gebruikt om te roken.
in totaal waren we met 7 personen en de Brisket was volledig opgegaan. Al met al dus zeer geslaagd en ga ik zeker nog eens maken.
Denk alleen dat ik hem dan toch iets later op de BBQ zou gooien.
Bij de Hanos een Canadese graan gevoerde brisket besteld. Omdat ik zaterdag avond een feestje had heb ik de brisket zaterdag middag al getrimt en alles voorbereid om vervolgens s'nachts rond 4 uur de brisket op de BBQ te kunnen plaatsen. Dit er vanuit gaande dat het 10 tot 15 uur kon duren en ik zeker optijd wou eten aangezien ik op maandag ochtend weer vroeg uit bed moet. De brisket woog 5kg en heb er ruim 1kg vet vanaf gesneden. op sommige plaatsen had ik misschien achteraf wel wat kunnen laten zitten ivm het ontstaan van een kuil.



Dus rond de klok van 4.00u was het zover een leuk feestje gehad met de nodige drankjes en toen de bbq aansteken en het vlees erop

Helaas helemaal vergeten een foto te maken. Nog even wakker gebleven om te kijken hoe de nieuwe controller zich gedraagde en te kijken wat de brisket doet. Tot mijn verbazing ging de brisket echt enorm snel dus besloten de temperatuur van de pit terug te zetten naar 110 graden ipv 120 en toen naar bed gegaan.
Niet heel veel later ging het alarm al af voor een kern van 66graden omdat de brisket dus zo snel ging maar besloten om niet in te pakken, ook vond ik de bark nog niet zo super eruit zien. Terug het bed in!
Tot mijn verbazing was ik niet echt moe en dus maar weer vroeg uit bed (waarschijnlijk de spanning

Thermometer weer erin geprikt om alles in de gaten te kunnen houden.
De nieuwe app van thermoworks is trouwens wel echt ideaal ik kon de sessie mooi live delen met mijn neef zodat hij ook een oogje in het zeil kon houden haha. Ook zie je mooi het verloop van de temperaturen terug.
smiddags rond 15.00u kwamen de eerste gasten. Als voorafje bij wat pilsjes hadden we nacho's en rond 18.00u mocht de brisket dan eindelijk op tafel.
De brisket was echt enorm mals en iedereen vond het heerlijk. De rookring viel me wel wat tegen ondanks dat ik toch 2 behoorlijk grote stukken eikenhout had gebruikt om te roken.
in totaal waren we met 7 personen en de Brisket was volledig opgegaan. Al met al dus zeer geslaagd en ga ik zeker nog eens maken.
Denk alleen dat ik hem dan toch iets later op de BBQ zou gooien.



Laatst bewerkt: